Cinci benefitii ale kinetoterapiei de care clujenii se pot bucura
Centrul de recuperare medicala KinetikMed din Cluj-Napoca a luat nastere datorita unei nevoi crescute a clujenilor pentru servicii profesionale de kinetoterapie, fizioterapie si masaj terapeutic. Viziunea centrului se axeaza pe oferirea unor servicii de recuperare medicala superioare cat si programe profilactice (de prevenire sau de intretinere). Kinetoterapia, alaturi de alte proceduri de tratament, are un rol important in pastrarea sanatatii si in recuperarea multor patologii ale aparatului locomotor. Numarul cabinetelor de kinetoterapie din Cluj-Napoca este destul de ridicat iar oferta variata. Beneficiile kinetoterapiei de care se pot bucura pacientii clujeni sunt numeroase. Vom prezenta acum doar cateva beneficii generale care tin mai mult de profilaxie. Pacientii clujeni au imbratisat de mult timp kinetoterapia ca procedura principala de recuperare medicala. Insa kinetototerapia poate veni si in folosul persoanelor sanatoase ca si modalitate eficienta de prevenire si de pastrare a starii de sanatate.

Imbunatatirea mobilitatii articulare prin kinetoterapie ofera o libertate mai mare de miscare si contribuie la pastrarea sanatatii si supletii articulare. O articulatie mobila si consolidata din punct de vedere biomecanic primeste mai mult sange, oxigen si substante nutritive. Streatching-ul articular stimuleaza secretia de lichid sinovial intraarticular, lichid care pe langa rolul de lubrifiere articulara mai are si un rol nutritiv, deoarece o parte din elementele intraarticulare isi absorb substantele nutritive din acest lichid (prin infuziune). Lipsa aderentelor articulare, hidratarea optima a tesuturilor, aportul de sange si oxigen corespunzator incetinesc considerabil procesul degenerativ intraarticular. Toti acesti factori imbunatatesc sanatatea articulatiilor si nivelul de viata.

Imbunatatirea circulatiei sangelui in tesuturi duce la o mai buna oxigenare si hranire ale acestora. Este cunoscut faptul ca orice organism viu isi imbunatateste calitatile fizice pe care le foloseste cel mai des. Cu cat tesuturile primesc mai mult oxigen si substante nutritive, cu atat performantele fizice cresc. La centrul KinetikMed din Cluj-Napoca se folosesc si programe care au rolul de a stimula cat mai mult vasodilatatia si tonifierea musculara prin tehnici care sunt mai putin folosite in kinetoterapia de recuperare si mai mult folosite in antrenarea sportivilor de performanta.

Cresterea rezistentei la efort creste idiscutabil calitatea vietii insa contribuie semnificativ si la mentinerea sanatatii aparatului cardiorespirator si a intregului aparat locomotor. Numarul mare de clujeni care practica jogging-ul stau marturile beneficiilor pe care le poate aduce o crestere a rezistentei la efort. Kinetoterapia poate ajuta mult in indeplinirea acestui obiectiv in conditii de siguranta si sub o monitorizare atenta. La centrul KinetikMed din Cluj-Napoca se efectueaza si programe de imbunatatire a performantelor fizice ale sportivilor de performanta (in special cu ajutorul partenerului KinetikGym). Tehnicile si metodele kinetoterapiei s-au folosit mereu de catre cei mai buni preparatori fizici ai lumii iar acum, prin intermediul KinetikGym se pot bucura si sportivii clujeni de acest gen de servicii.

Cresterea fortei musculare cu ajutorul kinetoterapiei se poate realiza mai eficient decat prin intermediul unei sali de fitness conventionale datorita metodelor mult mai complexe folosite. Sala de forta are desigur rolul ei in pregatirea fizica insa daca observam antrenamentele sportivilor de top vom vedea ca acestea au putine lucruri in comun cu traditionalul "tras de fiare". Odata cu evolutia kinetoterapiei aceasta si-a facut loc incet dar sigur in lumea sportului de performanta si nu doar in ceea ce priveste recuperarea medicala ci si in ceea ce priveste cresterea performantelor fizice.

Kinetoterapia are un rol important si in crearea si consolidarea unor noi scheme de miscare sau in imbunatatirea coordonarii. Kinetoterapeutul intelege anatomia si biomecanica unei miscari corecte si dispune de instrumentele necesare pentru a imbunatati deprinderile motrice eficient si rapid.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează