Tratamente afectiuni
 AFECTIUNI LOCALIZATE LA NIVELUL CAPULUI SAU AL GATULUI
 AFECTIUNI LOCALIZATE LA NIVELUL MEMBRULUI SUPERIOR
 AFECTIUNI LOCALIZATE LA NIVELUL SPATELUI SAU AL ABDOMENULUI
 AFECTIUNI LOCALIZATE LA NIVELUL MEMBRULUI INFERIOR
 AFECTIUNI CU O LOCALIZARE CORPORALA DIVERSA

Tratament contracturi musculare
Contractura musculara reprezinta scurtarea dureroasa a fibrelor tesutului moale (a muschiului), fara asociere cu depolarizarea membranei musculare. Tensiunea intramusculara permanenta preseaza pe vasele si capilarele intramusculare determinand o deficienta circulatorie intramusculara, ceea ce provoaca hipoxie
 
Tratament redoare articulara
Prin redoare articulara se intelege limitarea mai mult sau mai putin importanta a miscarilor articulare. In redoarea articulara apare o dificultate in realizarea unei miscari, insa aceasta re poate realiza. Din fericire, redoarea articulara raspunde bine la tratament iar beneficiile sunt de durata.
 
Tratament pinten calcanean
Pintenul calcanean reprezinta o excrescenta osoasa pe suprafata inferioara (plantara) a osului calcaneu (a calcaiului), care produce dureri la mers. Acesti pinteni apar din cauza tractiunilor exercitate asupra periostului (membrana fibroasa ce acopera osul calcaneu) de catre aponevroza plantara.
 
Tratament gonartroza
Artrozele sunt afectiuni degenerative, de imbatranire a articulatiilor. Ele au evolutie cronica, indelungata si se caracterizeaza prin grade progresive de invaliditate. Aceasta afectiune este caracteristica varstelor inaintate insa pot fi intalnite si la varste mai tinere.
 
Tratament coxartroza
Osteoartroza este o boala degenerativa care afecteaza articulatiile corpului. Se mai numeste si artroza sau boala degenerativa articulara. Afecteaza preferential articulatiile mari, portante care sustin greutatea organismului: genunchiul, soldul si articulatiile intervertebrale.
 
Tratament menisc
Recuperarea bolnavilor operati de menisc se bazeaza pe un program recuperator bine condus. Recuperarea mobilitatii, fortei musculare, stabilitatii si coordonarii sunt doar cateva dintre obiectivele terapeutice. Beneficiile acestui tratament apar dupa aproximativ cinci sedinte.

 
Tratament lordoza
Lordoza este o deviatie a coloanei vertebrale, in plan sagital, cu convexitatea anterioara, prin accentuarea curburilor fiziologice. Devine patologica cand curbura lordotica fiziologica este depasita ca amplitudine, sau cand este localizata in regiunea dorsala.
 
Tratament scolioza
Scolioza este o deviatie a coloanei vertebrale in plan frontal. Scolioza poate avea o singura curbura pe toata lungimea coloanei sau numai intr-o regiune: cervicala, toracala, lombara (scolioza in C) sau poate avea doua sau chiar mai multe curburi alternative care compenseaza pe cea initiala (scolioza in S).
 
Tratament lombosciatica
Lombosciatica reprezinta un sindrom frecvent intalnit, caracterizat in primul rand de durere de o intensitate foarte mare, lancianta, pe traiectul nervului sciatic: in regiunile lombara joasa (lombalgie), fesiera, posterioara a coapsei si gambei si pe partea externa a piciorului. Uneori persoanele cu sciatica
 
Tratament hernie de disc
Hernia de disc reprezinta o afectiune de natura neurologica, in care o portiune din masa gelatinoasa, care alcatuieste interiorul discului, se deplaseaza in lateral ,,bomband" discu, sau penetreaza si chiar rupe invelisul exterior, inelar al discului. Discul intervertebral (practic, nucleul pulpos), poate hernia in
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 4