Tratamente afectiuni membru inferior


Tratament pinten calcanean
Pintenul calcanean reprezinta o excrescenta osoasa pe suprafata inferioara (plantara) a osului calcaneu (a calcaiului), care produce dureri la mers. Acesti pinteni apar din cauza tractiunilor exercitate asupra periostului (membrana fibroasa ce acopera osul calcaneu) de catre aponevroza plantara.
 
Tratament gonartroza
Artrozele sunt afectiuni degenerative, de imbatranire a articulatiilor. Ele au evolutie cronica, indelungata si se caracterizeaza prin grade progresive de invaliditate. Aceasta afectiune este caracteristica varstelor inaintate insa pot fi intalnite si la varste mai tinere.
 
Tratament coxartroza
Osteoartroza este o boala degenerativa care afecteaza articulatiile corpului. Se mai numeste si artroza sau boala degenerativa articulara. Afecteaza preferential articulatiile mari, portante care sustin greutatea organismului: genunchiul, soldul si articulatiile intervertebrale.
 
Tratament menisc
Recuperarea bolnavilor operati de menisc se bazeaza pe un program recuperator bine condus. Recuperarea mobilitatii, fortei musculare, stabilitatii si coordonarii sunt doar cateva dintre obiectivele terapeutice. Beneficiile acestui tratament apar dupa aproximativ cinci sedinte.