Tratamente afectiuni spate si abdomen


Tratament lordoza
Lordoza este o deviatie a coloanei vertebrale, in plan sagital, cu convexitatea anterioara, prin accentuarea curburilor fiziologice. Devine patologica cand curbura lordotica fiziologica este depasita ca amplitudine, sau cand este localizata in regiunea dorsala.
 
Tratament scolioza
Scolioza este o deviatie a coloanei vertebrale in plan frontal. Scolioza poate avea o singura curbura pe toata lungimea coloanei sau numai intr-o regiune: cervicala, toracala, lombara (scolioza in C) sau poate avea doua sau chiar mai multe curburi alternative care compenseaza pe cea initiala (scolioza in S).
 
Tratament lombosciatica
Lombosciatica reprezinta un sindrom frecvent intalnit, caracterizat in primul rand de durere de o intensitate foarte mare, lancianta, pe traiectul nervului sciatic: in regiunile lombara joasa (lombalgie), fesiera, posterioara a coapsei si gambei si pe partea externa a piciorului. Uneori persoanele cu sciatica
 
Tratament hernie de disc
Hernia de disc reprezinta o afectiune de natura neurologica, in care o portiune din masa gelatinoasa, care alcatuieste interiorul discului, se deplaseaza in lateral ,,bomband" discu, sau penetreaza si chiar rupe invelisul exterior, inelar al discului. Discul intervertebral (practic, nucleul pulpos), poate hernia in
 
Tratament discopatie
Discopatia, denumita si boala degenerativa a discurilor intervertebrale, este o etapa a procesului natural de imbatranire, pentru ca in timp, fiecare persoana va prezenta modificari radiologice la nivelul discurilor intervertebrale, care semnifica un grad mai mic sau mai mare de degenerare.
 
Tratament cifoza
Cifoza se refera la conturul normal al coloanei vertebrale toracice sau sacrate. Cifoza reprezinta curbura fiziologica in plan sagital a coloanei vertebrale, adica in planul vertical de simetrie al corpului. Cifoza patologica propriuzisa apare in momentul in care cifoza fiziologica este accentuata peste limitele normale.