Tratamente speciale
 TRATAMENTE PENTRU PRACTICANTI AI SPORTULUI
 TRATAMENTE PENTRU VARSTNICI SI IMOBILIZATI
 TRATAMENTE PENTRU COPII SI ADOLESCENTI
 TRATAMENTE PENTRU AFECTIUNI PROFESIONALE

Tratament pentru soferi
In cazul soferilor, cele mai des intalnite suferinte care beneficiaza de tratament recuperator sunt cele ale aparatelor osteo-musculo-articular, in mod principal cele cu referire la procesele degenerative: coxartroza, gonartroza, spondiloza, hernia de disc, discopatia intervertebrala, lombosciatica, osteoporoza etc.
 
Tratament pentru manageri
Managerii fac parte din acea categorie profesionala in care stresul, anxietatea sau starile de incordare psihica sunt nelipsite. Stresul constituie o suprasolicitare a organismului, care determina aparitia unei tensiuni nervoase, a unei stari de iritabilitate, de agitatie cu perturbarea echilibrului psihic, ce duce in final atat la epuizarea psihica cat si fizica a individului.
 
Tratament pentru muncitori
In cazul muncitorilor, tratamentul constituit din kinetoterapie, fizioterapie si masaj, reprezinta o modalitate eficienta de tratare a unor boli profesionale specifice acestora. Tratamentul pentru aceasta categorie de pacienti se adreseaza bolilor aparatelor osteo-musculo-articular, respirator, cardiovascular, sistemului circulator, nervos, digestiv, etc.
 
Tratament pentru stomatologi
Stomatologii, prin natura activitatii lor profesionale, petrec un timp indelungat pe durata unei zile pe scaun sau uneori in picioare, in pozitii defectuoase, favorabile pentru aparitia diverselor suferinte, mai ales ale coloanei vertebrale. Pentru a-si efectua meseria intr-un mod cat mai benefic pentru pacient,
 
Tratament pentru contabili
Contabilii fac parte din acea categorie de persoane in care miscarea este foarte limitata, acestia petrecandu-si cea mai mare parte a zilei pe scaun, in pozitii deloc functionale, defectuoase prin care intregul organism sufera modificari. Dintre toate sistemele organismului, se poate aprecia ca cel osos, urmat de sistemul articular si muscular prezinta cele mai insemnate modificari structurale.
 
Tratament pentru programatori
Programatorii, prin natura activitatii lor profesionale, sunt predispusi la diverse suferinte implicand sistemul osteo-musculo-articular, sistemul respirator si cardiovascular, digestiv, deasemenea cu o importanta perclitare a functiei vederii, datorita petrecerii timpului indelungat in fata monitorului.
 
Tratament dezvoltare adolescenti
Adolescenta, aceasta etapa a vietii reprezentata de elemente importante de dezvoltare, specifice procesului de maturizare, este totodata si perioada consolidarii deficientelor fizice, in cazul in care atitudinile vicioase corporale din perioadele anterioare cresterii, nu sunt atent examinate si corectate.
 
Tratament dezvoltare copii
A urmari dezvoltarea unui copil, inseamna mult mai mult decat a observa cresterea acestuia in greutate si inaltime, pentru ca exista o serie de alti indicatori care necesita monitorizare. Fiecare stadiu de dezvoltare se deruleaza intr-o anumita ordine, fapt pentru care, cunoasterea dezvoltarii copilului normal
 
Tratament pentru imbunatatirea locomotiei
Mersul este o deprindere motrica prin care se realizeaza in mod obisnuit locomotia. Aceasta forma de miscare consta in dezechilibrari si reechilibrari permanente, prin care corpul se adapteaza atat suprafetei de contact, a suprafetei de sprijin cat si mediului inconjurator.
 
Tratament pentru dureri reumatismale
Sub termenul de ,,reumatism" se regasesc peste o suta de afectiuni in care durerea reprezinta simptomul dominant. Desi intr-o acceptiune larga a notiunii acestui termen, in care ,,reumatismul" devine aproape sinonim cu ,,suferinta articulara", este de precizat faptul ca exista si forme de reumatism nearticulare, acolo unde este tesut conjunctiv (muschi).
 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2