Tratamente pentru afectiuni profesionale


Tratament pentru soferi
In cazul soferilor, cele mai des intalnite suferinte care beneficiaza de tratament recuperator sunt cele ale aparatelor osteo-musculo-articular, in mod principal cele cu referire la procesele degenerative: coxartroza, gonartroza, spondiloza, hernia de disc, discopatia intervertebrala, lombosciatica, osteoporoza etc.
 
Tratament pentru manageri
Managerii fac parte din acea categorie profesionala in care stresul, anxietatea sau starile de incordare psihica sunt nelipsite. Stresul constituie o suprasolicitare a organismului, care determina aparitia unei tensiuni nervoase, a unei stari de iritabilitate, de agitatie cu perturbarea echilibrului psihic, ce duce in final atat la epuizarea psihica cat si fizica a individului.
 
Tratament pentru muncitori
In cazul muncitorilor, tratamentul constituit din kinetoterapie, fizioterapie si masaj, reprezinta o modalitate eficienta de tratare a unor boli profesionale specifice acestora. Tratamentul pentru aceasta categorie de pacienti se adreseaza bolilor aparatelor osteo-musculo-articular, respirator, cardiovascular, sistemului circulator, nervos, digestiv, etc.
 
Tratament pentru stomatologi
Stomatologii, prin natura activitatii lor profesionale, petrec un timp indelungat pe durata unei zile pe scaun sau uneori in picioare, in pozitii defectuoase, favorabile pentru aparitia diverselor suferinte, mai ales ale coloanei vertebrale. Pentru a-si efectua meseria intr-un mod cat mai benefic pentru pacient,
 
Tratament pentru contabili
Contabilii fac parte din acea categorie de persoane in care miscarea este foarte limitata, acestia petrecandu-si cea mai mare parte a zilei pe scaun, in pozitii deloc functionale, defectuoase prin care intregul organism sufera modificari. Dintre toate sistemele organismului, se poate aprecia ca cel osos, urmat de sistemul articular si muscular prezinta cele mai insemnate modificari structurale.
 
Tratament pentru programatori
Programatorii, prin natura activitatii lor profesionale, sunt predispusi la diverse suferinte implicand sistemul osteo-musculo-articular, sistemul respirator si cardiovascular, digestiv, deasemenea cu o importanta perclitare a functiei vederii, datorita petrecerii timpului indelungat in fata monitorului.