Tratamente pentru varstnici si imobilizati


Tratament pentru imbunatatirea locomotiei
Mersul este o deprindere motrica prin care se realizeaza in mod obisnuit locomotia. Aceasta forma de miscare consta in dezechilibrari si reechilibrari permanente, prin care corpul se adapteaza atat suprafetei de contact, a suprafetei de sprijin cat si mediului inconjurator.
 
Tratament pentru dureri reumatismale
Sub termenul de ,,reumatism" se regasesc peste o suta de afectiuni in care durerea reprezinta simptomul dominant. Desi intr-o acceptiune larga a notiunii acestui termen, in care ,,reumatismul" devine aproape sinonim cu ,,suferinta articulara", este de precizat faptul ca exista si forme de reumatism nearticulare, acolo unde este tesut conjunctiv (muschi).
 
Tratament pentru imobilizati la pat
Exista mai multe cauze pentru care un pacient trebuie mentinut la pat, mai ales in conditiile in care nu se poate misca. Analizand imobilismul, in care, prin diverse cauze medicale, organismul nu mai dispune de ,,bagajul" sau motric pe care natura l-a inzestrat, rezulta doua cauze principale.
 
Tratament pentru varstnici
Senescenta, se refera la reducerea progresiva a vitalitatii, prin alterarea capacitatii tuturor aparatelor si sistemelor organismului. Pe masura ce ritmul biologic da semne de incetinire, apar modificari la nivelul sistemului cardiovascular, respirator, osteoarticular si muscular, endocrin-metabolic, imunitar, la nivelul functiei renale, la nivelul organelor de simt, la care se adauga diversele afectiuni