Masaj anticelulitic
Masajul anticelulitic, raspunde la doua cerinte specific feminine. Pe de o parte se adreseaza scaderii in greutate si micsorarii volumului corporal, iar pe de alta parte, intineririi si ameliorarii calitatii aspectului cutanat. Masajul anticelulitic vine deci in intampinarea ambelor cerinte si este insotit de indeplinirea a doua deziderate actuale, in ceea ce priveste stilul de viata: o viata activa/ sportiva si supravegherea regimului alimentar. Informatiile tactile ale masajului, ajuta persoana masata sa-si formeze o imagine asupra formei corpului sau, asupra consistentei sale. In esenta, masajul anticelulitic trebuie sa creeze o senzatie de multumire si confort.

In masajul anticelulitic sunt aplicate doua tehnici:

Drenajul limfatic manual (DLM) estetic, o adaptare a DLM-ului clasic insa cu o abordare mai mult globala decat segmentara si se aplica pe intreg corpul inclusiv asupra fetei si gatului. Abordarea este: fata, abdomenul, membrele superioare apoi membrele inferioare - din decubit dorsal si spate - din decubit ventral. Se pastreaza aceasta abordare datorita infiltratelor plasmatice in tesutul conjunctiv, acest fenomen fiind mai accentuat la femeile de forma ginoida decat la femeile de forma androida.
    
Obiectivul este de a reduce formele tipice ale acestei siluete, caracterizate printr-o disproportie a trenului superior, normal ca dimensiuni, fata de trenul inferior, supradimensionat. Se urmareste deci, reducerea fenomenului de ,,coaja de portocala" si armonizarea siluetei. Rolul masajului este de a spori activitatea catabolica la nivelul membrelor inferioare, ajutand in special la evacuarea deseurilor celulare. DLM-ul faciliteaza circulatia limfei colectate si reciclate in circulatia sanguina. Ca urmare diminueaza retentia lichidelor interstitiale in tesuturile cutanate si stimuleaza circulatia capilara.

Masajul defibrozant este utilizat in cazurile de masa adipoasa cu densitate foarte mare, mai mult la femeile de tip android. Se poate aplica pe corp, mai putin la nivelul fetei, unde nu se fac acest tip de manevre, ci mai degraba efleuraj (neteziri) si mangaieri. Aceste manevre se pot combina cu drenajul. Obiectivul este de a asupliza zonele rezistente. Rolul masajului este de a elibera aderentele printr-o manevrare fina si de a restabili schimburile celulare in zonele grasoase relativ inerte si incrustate. Manevrele se realizeaza printr-o abordare milimetrica: manevrele Watterwald, ciupiri, framantat superficial si profund, manevrele Jacquet-Leroz, pe loc si in deplasare pe zona indurata.
    
Intensitatea este mai puternica decat la tehnicile limfatice pentru ca este vorba de a regasi o libertate tisulara inglodata intr-un infiltrat care trebuie dezorganizat. Dificultatea consta in a nu fi agresiv fata de structurile vasculare si asa prost intretinute de fibrozarea tisulara in care ele sunt ,,prizoniere". Acest tip de masaj se inscrie cateodata intr-un context psihologic delicat, de aceea este important sa se dea masajului un aspect placut si confortabil.
    
Masajul trebuie asociat cu antrenamentul sistematic al muschilor subjacenti si cu hidroterapia.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează