Masaj de drenaj limfatic
Drenajul este o grupare de tehnici manuale folosite pentru a facilita eliminarea lichidelor in exces din tesuturi prin circuitul limfatic; limfa le purifica pe parcursul trecerii sale prin ganglionii limfatici, inainte de a intra in sange. Masajul favorizeaza trecerea inauntrul capilarelor limfatice a tuturor reziduurilor prezente in tesuturi, combate staza circulatiei limfatice, stimuleaza iesirea din ganglionii limfatici a celulelor imunitare, care, trecand in sange cresc capacitatea de aparare a intregului organism contra infectiilor de orice tip.     

Prizele se orienteaza de-a lungul vaselor limfatice, in directia de evacuare a acestora. Regiunile corpului, se abordeaza in urmatoarea succesiune: initial cele apropiate de canalele limfatice drept si stang si apoi cele mai indepartate. Stimularea evacuarii limfatice este sustinuta de cresterea tonusului vagal, datorata manevrelor blande, linistitoare.

Efectul anti-edem al drenajului limfatic
Este actiunea cea mai semnificativa, pe care alte tipuri de interventii manipulatorii nu sunt capabile sa o obtina. Daca luam in considerare trecerea in capilarele limfatice a reziduurilor prezente in spatiile interstitiale ale tesuturilor apare evident faptul ca limfa are capacitatea de a interveni in eliminarea / diminuarea edemelor, in difuzarea serului pe care sangele nu reuseste sa-l elimine in totalitate si pe care nici chiar limfa, in conditii normale, nu poate sa-l absoarba complet. Folosirea masajului limfatic in
tratamentul edemelor care se manifesta la persoane in timpul perioadei premenstruale, al graviditatii, sau la persoanele care stau timp indelungat in pozitie ortostatica, nu necesita prescriptie medicala.

Efectul cicatrizant al drenajului limfatic
Masajul limfatic accelereaza curentul fluxului limfatic. Cand intr-o parte a corpului sunt prezente rani sau diferite ulceratii, fluxul limfei proaspete, bogata in celule reconstructive, favorizeaza procesul de cicatrizare. Acelasi masaj limfatic este capabil sa elimine din zona afectata substantele iritante care impiedica reconstructia tesutului conjunctiv. Masajul limfatic se arata extraordinar de util in ulcere varicoase, escare, arsuri sau dupa interventii chirurgicale.

Efectul imunizant al drenajului limfatic
Imbunatatirea sistemului imunitar este unul din cele mai importante procese datorate limfei. Masajul nu poate decat sa contribuie la accentuarea acestui fenomen. Tratamentul zonelor specifice va ajuta la rezolvarea mai rapida a problemelor determinate de exemplu de acnee, plagi
posttraumatice, interventii chirurgicale, amigdalite, sinuzite, faringite. Interventia manipulatorie va fi facuta pentru aceste afectiuni doar preventiv si nu concomitent cu afectiuni acute.

Efectul regenerant al drenajului limfatic
Drenajul contribuie la o mai buna hranire a tesuturilor si poate duce la restabilirea echilibrului hidric in zonele deshidratate. Pielea ridata, terna, semn tipic de imbatranire isi revine, isi recapata incetul cu incetul culoarea sanatoasa, roz si luminoasa, pielea uscata capata prospetime in urma masajului limfatic. In cazul fracturilor, tesutul osos se regenereaza mult mai rapid. Mameloanele sanilor isi reiau aspectul normal dupa alaptare. Efectul regenerant este fundamental in campul estetic.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează