Masaj neuromuscular
In incercarea de a usura durerea, masajul neuromuscular devine extrem de eficient. Atunci cand masajul este mai profund, prin presarea fiecarui muschi obtinandu-se efecte usor dureroase se obtine un control al durerilor iar masajul se numeste masaj neuromuscular. Masajul neuromuscular este o forma intensa de ,,prelucrare" care consta in masaj concentrat pe o anumita zona a corpului.
    
Cel mai eficient tip de terapie pentru micile dureri de spate, este acest tip de masaj, masajul neuromuscular. Academia Americana de Management a Durerii, recunoaste aceasta forma de masaj, ca fiind un tratament eficace pentru durerile de spate cauzate de leziuni ale tesuturilor moi. Tehnica aplicarii masajului neuromuscular, consta din alternarea nivelurilor de concentrare a presiunilor, asupra zonelor musculare contractate. Masajul neuromuscular este aplicat de obicei cu ajutorul degetelor, sau coatelor.
    
Muschii care sunt contractati, sunt durerosi la atingere. Durerea este cauzata de ischemia tesutului muscular. Prin ischemie se intelege ca muschiul este lipsit de fluxul de sange corespunzator, de obicei din cauza spasmelor musculare. Acest lucru la randul sau, creaza reactii adverse. Atunci cand fluxul de sange este diminuat, oxigenul necesar pentru muschi pentru a functiona corespunzator, este de asemenea scazut, provocand o acumulare de acid lactic. Acest lucru provoaca o senzatie similara cu cea simtita dupa un antrenament lung, adica dureri musculare.
    
Un terapeut instruit in masajul neuromuscular, poate localiza punctul de declansare asociat cu durere musculara, iar apoi poate atenua aceasta durere cu ajutorul presiunilor intense, concentrate pe zona respectiva. Unii pacienti pot sa scape de durere intr-o singura sedinta de masaj neuromuscular, in timp ce altii necesita mai multe sedinte.
    
Dupa ce musculatura este relaxata prin masajul neuromuscular, acidul lactic va fi eliberat din muschi, iar acestia ar trebui sa primeasca suficient sange si oxigen. Asadar, durerea este eliberata atunci cand spasmul muscular este neutralizat de presiune, iar fluxul de sange este din nou restabilit in acea zona. Alte beneficii ale masajului neuromuscular pot include o mai buna flexibilitate, o gama mai larga de miscare, o postura mai echilibrata si o energie crescuta. Acest tip de masaj este utilizat in principal pentru a trata partea inferioara a spatelui, zona gatului, musculatura bratelor, durerile de cap, amorteala si furnicaturile frecvent prezente la nivelul membrelor inferioare.
    
Masajul neuromuscular se simte dureros la inceput, dar insa presiunile de masaj, atenueaza spasmele musculare. In masajul neuromuscular este foarte importanta intensitatea presiunilor. Cel masat trebuie sa comunice maseurului daca presiunea este prea mare, prea scazuta, daca durerea diminueaza sau devine si mai accentuata. In consecinta, terapeutul trebuie sa asculte si sa raspunda cerintelor  si nevoilor celui masat. Masajul neuromuscular nu trebuie sa fie foarte dureros. Majoritatea oamenilor descriu presiunea ca o durere suportabila. In mod normal, in urma unui masaj neuromuscular, orice durere ar trebui sa se estompeze dupa 24 pana la 36 de ore.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează