Masaj pentru gravide
In mod normal, in timpul sarcinii, masajul constituie una dintre contraindicatiile generale, din cauza tulburarilor pe care le-ar produce acesta in organismul gravidei. Insa, in sarcina organismul matern sufera unele transformari care sunt insotite de cele mai multe ori de senzatii neplacute si disconfort general. De aceea, masajul este foarte bine venit, avand multiple efecte benefice.
    
Obiectivele masajului in cazul femeii insarcinate sunt:
- Mentinerea tonusului fizic si psihic general;
- Mentinerea sau imbunatatirea proprietatilor pielii, mai ales a troficitatii si a elasticitatii acesteia, pentru prevenirea aparitiei vergeturilor;
- Mentinerea greutatii corporale in limite fiziologice, prin aplicarea masajului asupra tesutului adipos;
- Prevenirea sau inlaturarea tulburarilor circulatorii de intoarcere venoasa si limfatica la nivelul membrelor inferioare;
- Intretinerea sau tonifierea musculaturii suprasolicitate si combaterea durerilor care apar din cauza posturii specifice gravidei.
    
Masajul general, este permis numai in primele luni de sarcina, cu scop de relaxare si linistire a femeii. Sunt indicate manevrele lente si lungi de netezire, frictiune, framantarile usoare si vibratiile. Sunt evitate manevrele exitante, lovirile, presiunile, scuturarile, etc.
    
Masajul partial se poate recomanda mai des decat masajul general. In ultimele  luni ale sarcinii se poate indica masajul cefei si al partilor superioare ale spatelui. Masajul umerilor si al membrelor inferioare poate fi indicat pe tot parcursul sarcinii. Masajul membrelor inferioare poate fi folosit pentru prevenirea sau combaterea tulburarilor circulatorii, a stazei venoase si/ sau limfatice, a contracturilor musculare. Masajul toracelui, trebuie evitat din cauza glandelor mamare. Masajul abdomenului este contraindicat pe toata perioada sarcinii.
    
Masajul este un bun remediu al durerilor in sarcina. Chiar daca sarcina este un prilej de bucurie pentru o femeie, ea poate fi insotita de stari de disconfort si dureri uneori. Cele mai frecvente simptome pe perioada sarcinii sunt durerile de spate, durerile de cap, picioarele umflate, schimbarile hormonale majore, etc. Masajul prenatal se concentreaza asupra nevoilor viitoarelor mame.     
    
Masajul prenatal poate face minuni in toate tipurile de dureri resimtite pe parcursul sarcinii si, de asemeni,  poate ajuta viitoarea mama sa se simta mult mai relaxata. De la dureri de cap pana la tensiuni ale gatului, dureri ale umerilor, spatelui, orice tip de dureri vor disparea sau macar vor fi miraculos ameliorate prin masaj. De asemenea, masajul elimina toxinele, stimuleaza circulatia de intoarcere care in timpul graviditatii este deficitara, reduce oboseala, stresul si anxietatea, sporind starea de relaxare psihica si emotionala. Mai mult chiar, masajul ajuta la mentinerea unui tonus mental ridicat, relaxeaza si confera elasiticitate muschilor folositi in timpul sarcinii.         

Efectuarea unui masaj o data la doua saptamani in cel de-al doilea trimestru si saptamanal in cel de-al treilea trimestru de sarcina, pregateste corpul pentru nastere, dar si pentru nevoile si cerintele unui nou-nascut. Specialistii sunt de parere ca masajul este recomandat si in primul trimestru de sarcina, dar numai cu acordul medicului curant.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează