Tratament accident vascular cerebral
Accidentul vascular cerebral (AVC) este denumirea comuna a mai multor tulburari care apar atunci cand circulatia sangvina spre creier este blocata iar celulele nervoase sunt deprivate de oxigen si substante nutritive. Din acest motiv, functionarea neuronala este alterata sau compromisa definitiv. Rezultatul unui infarct prin ischemie, sau rezultatul unei hemoragii cerebrale, poarta denumirea de accident vascular (AVC).

Principalele beneficii ale tratamentului

Recastigarea completa a amplitudinilor articulare pe toate unghiurile de miscare
Activarea neuromusculara prin tehnici de facilitare si prin proceduri de fizioterapie
Imbunatatirea tonusului musculaturii denervate
Crearea si dezvoltarea de noi scheme motrice (miscari complexe si dinamice)
Recuperarea fortei si a rezistentei musculaturii afectate si mentinerea fortei musculaturii neafectate
Recastigarea echilibrului, coordonarii, sensibilitatii, dexteritatii si reflexelor posturale
Corectarea posturii si aliniamentului corpului
Ameliorarea circulatiei sanguine si a troficitatii locale
Evitarea fibrolizarilor si a aderentelor articulare prin masaj terapeutic
Recapatarea increderii in fortele proprii
Redobandirea independentei functionale
Recapatarea fortei si a puterii de munca

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, prin intermediul metodelor si tehnicilor sale specifice utilizeaza facilitarea periferica si centrala in tratamentul deficitelor neuromotorii in accidentul vascular cerebral. Prin tratament postural, prin prevenirea anumitor pozitii vicioase a corpului, care la randul lor previn retractiile musculotendinoase, aderentele articulare, si cu ajutorul mobilizarilor pasive, pasivo-active, se obtine o buna reeducare functionala. Dupa ce schema motorie primitiva a fost creata, se urmareste cresterea amplitudinii, rapiditatii, preciziei, fortei gestului analitic, treptat urmarindu-se cresterea coordonarii neuro-musculare si a echilibrului. Terapia prin miscare urmareste stimularea tonusului musculaturii afectate, denervate, in scopul prevenirii hipotonie, atrofiei musculare, prin exercitii pasive, pasivo-active, exercitii pentru promovarea stretch-reflex-ului, si mentinerea tonusului musculaturii normale, neafectate. Odata cu cresterea capacitatii de contractie a muschilor interesati, se doreste cresterea fortei musculare, astfel kinetoterapia folosind exercitiile pasivo-active, exercitiile analitice pentru fiecare muschi, exercitiile izometrice cat si cele izotonice cu rezistenta progresiva, in vederea atingerii acestui scop. Prin kinetoterapie se urmareste si reeducarea musculaturii reinervate, prin exercitii in lant kinetic inchis si in lant kinetic deschis.
Procedura de electroterapie, prin aplicarea diversitatilor de curenti duce la obtinerea de efecte excitatorii si stimulo-motorii, datorita actiunii acestora asupra placii neuromotorii din muschi, realizand astfel contractia musculara. Cu alte cuvinte, electroterapia intervine in stimularea musculaturii denervate si creste randamentul procesului de recuperare.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia sanguina, intervine in cresterea metabolismului celular si reduce procesele aderentiale.
Procedura de masaj are rolul de-a pregati musculatura pentru realizarea programului de kinetoterapie, in acest sens, aceasta terapie utilizeaza manevre care conduc spre obtinerea de efecte tonifiante si stimulante ale musculaturii afectate.  Pe langa stimularea functiilor neurologice, masajul medical intervine in asuplizarea tesututilor, imbunatatirea tonusului muscular si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de recuperare.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Combinati kinetoterapia cu masajul si fizioterapia.
Urmariti-va cu atentie propriile miscari si incercati sa le constientizati.
Efectuati cu constiinciozitate exercitiile recomandate de terapeut.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele vizibile nu apar foarte rapid.
Continuati cu strictete medicatia prescrisa de medicul dumneavoastra.
Incercati sa aveti o alimentatie echilibrata si sanatoasa.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul accidentului vascular cerebral?
Tratamentul accidentului vascular cerebral consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tratarea accidentului vascular cerebral?
Numarul de sedinte necesare depinde de starea fiecarui caz in parte, de evolutia afectiunii si este stabilit de catre terapeut. In cazul accidentului vascular cerebral, recuperarea poate dura cateva luni, pana la un an.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea accidentului vascular cerebral?
Se recomanda efectuarea a minim cinci sedinte pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru accident vascular cerebral?
Durata unei sedinte de tratament, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru accident vascular cerebral?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Odata ce grupele musculare vor primi comenzile corespunzatoare de la sistemul nervos iar schemele motrice vor fi suficient de dezvoltate si stabilizate, efectele se vor pastra in timp.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare. Deasemenea, oferim consiliere gratuita si dupa efectuarea tratamentului.
 
Imi voi putea relua activitatile zilnice dupa tratarea accidentului vascular cerebral?
Bineinteles. Odata ce va veti recapata independenta functionala va veti putea relua programul normal, cel avut inainte de aparitia afectiunii.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa repetati tratamentul de doua ori pe an, insa pe masura ce starea dumneavoastra va evolua, durata acestor tratamente se va scurta considerabil.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează