Tratament migrena
Migrena este definita ca o durere intensa de cap (cefalee), cu o durata variabila, de la cateva ore la cateva zile si care are caracter recidivant (se repeta). Simptomele clasice de migrena sunt: aura vizuala (sau alta forma de aura) urmata dupa aproximativ 10-60 de minute de o cefalee unilaterala, pulsatila. Mai sunt posibile alte doua tipuri de manifestari: aura fara cefalee si cefalee severa episodica (frecvent pre-menstruala), de obicei unilaterala, asociata cu greata, varsaturi si uneori fotofobie. Cel mai adesea victimele migrenei sunt persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 33 de ani.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea durerilor intense de cap (a cefaleelor)
Obtinerea relaxarii fizice si psihice
Prevenirea si combaterea contracturilor musculare care se interconditioneaza cu migrenele
Stretching-ul elementelor moi
Imbunatatirea circulatiei sanguine si a troficitatii locale prin fizioterapie si masaj
Reglarea circulatiei endocraniana si imbunatatirea functiilor vegetative ale sistemului nervos central
Imbunatatirea calitatii somnului
Obtinerea unui efect sedativ si miorelaxant prin masaj si fizioterapie
Combaterea starilor de neliniste si a tensiunilor psihice
Vasodilatatie puternica in scopul oxigenarii tesuturilor
Stimularea eliminarii produsilor de catabolism din muschi

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, folosind ca mijloc de baza exercitiul fizic este indicata in tratarea migrenelor. Exercitiile fizice imbunatatesc starea emotionala si mentala, au un important efect relaxant si imbunatatesc in general starea fizica. Exercitiile fizice, practicate in mod regulat, pot ajuta de asemenea in prevenirea migrenelor. Facand exercitii fizice, atunci cand durerea datorata migrenei este minora, se pot elimina mult mai usor aceste dureri.  Anumite tehnici ale terapiei prin miscare, sunt in masura sa contribuie la eliminarea migrenelor. Se considera ca o migrena clasica este adesea insotita de tensiune la nivelul gatului. Insa medicii sunt de parere ca tensiunea este rezultatul migrenei si nu cauza acesteia. Reducand tensiunea de la nivelul gatului prin exercitii de stretching, se poate reduce durerea cat si disconfortul adus de migrena.
Procedura de electroterapie vizeaza relaxarea musculara, cresterea troficitatii, imbunatatirea circulatiei sanguine si oxigenarea tesuturilor afectate si obtinerea unor importante efecte sedative, calmante si relaxante. Combaterea migrenelor cu ajutorul fizioterapiei nu este un lucru nou, fizioterapia este practicata in acest scop de mii de ani in culturile antice si a fost la fel de eficace atunci asa cum este si acum.
Procedura de laser terapeutic se dovedeste a fi un tratament eficace al migrenelor. Stimuleaza circulatia sanguina, produce vasodilatatie urmata de oxigenarea tesuturilor,intervine in cresterea metabolismului celular.
Procedura de masaj terapeutic, executat lent si usor, produce efecte calmante, linistitoare, scade sensibilitatea, conductibilitatea si reactivitatea elementelor nervoase. Aceste manevre calmante sunt deosebit de benefice in combaterea migrenei si stresului. Ele sunt indicate in general impotriva incordarilor excesive, a tensiunilor psihice, a durerilor si a starii de neliniste, caracteristice acestei afectiuni. Masajul capului, prin mecanisme vasomotoare derivative si decongestionante, regleaza circulatia endocraniana si imbunatateste functiile vegetative ale sistemului nervos central, reduce starea de incordare si favorizeaza somnul.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Daca va simtiti mult mai bine doar dupa cateva sedinte, nu abandonati tratamentul.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Evitati situatiile care va provoaca stari psihologice negative.
Practicati de mai multe ori pe zi exercitii de respiratie.
Continuati acasa programul de exercitii fizice recomandat de catre terapeutul dumneavoastra.
Adoptati o alimentatie rationala.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru migrena?
Tratamentul migrenei consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tratarea migrenei?
Numarul de sedinte necesare depinde de starea fiecarui caz in parte si este stabilit de catre terapeut. De cele mai multe ori sunt suficiente 12 sedinte.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea migrenei?
Se recomanda efectuarea a 3 sedinte pe saptamana, pentru obtinerea unui efect terapeutic maxim care sa se pastreze in timp.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru migrena?
Durata unei sedinte de tratament pentru migrena, este de aproximativ 50 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru migrena?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile recastigate in urma tratamentului pentru migrena vor fi pastrate in timp.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare. Oferim de asemenea consiliere gratuita si dupa efectuarea tratamentului.
 
Imi voi putea relua activitatile zilnice dupa tratarea migrenei?
Bineanteles Dupa incetarea durerilor, va puteti relua toate activitatile zilnice fara probleme.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa introduceti exercitiul fizic, masajul, fizioterapia in viata dumneavoastra, in scopul prevenirii migrenei, si pentru a mentine o stare de bine fizic si psihic, un nivel optim de sanatate.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează