Tratament tulburari de orientare
Orientarea temporo-spatiala a unui individ, este o sarcina cognitiva complexa care include o "invatare topografica" (orientare in spatiu), perceptia caracteristicilor mediului inconjurator, si capacitatea de a reprezenta relatiile spatiale dintre obiecte si el ca individ. Toate aceste componente pot fi afectate in boala Alzheimer, rezultand dificultati severe in descoperirea traictoriei din cadrul mediului locomotor, in starile febrile, starile de oboseala exagerata, in confuzia mintala, in toate starile de slabire a constientei (dementa, accidente vasculare cerebrale etc.), precum si in cazul persoanelor in varsta ca si consecinta a imbatranirii sistemului nervos.

Principalele beneficii ale tratamentului

Dezvoltarea senzorimotorie si a simtului kinestezic
Reeducare si invatarea schemei corporale
Dezvoltarea echilibrului si a coordonarilor
Mentinerea unui bun tonus muscular
Cresterea capacitatii de orientare in timp si spatiu
Cresterea fortei si a rezistentei musculare
Crearea si dezvoltarea de noi scheme motrice corecte (miscari complexe si dinamice)
Ameliorarea circulatiei sanguine si a troficitatii locale
Recapatarea increderii in fortele proprii
Redobandirea independentei functionale
Recapatarea fortei si a puterii de munca
Imbunatatirea calitatii vietii pacientilor

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, prin tipologia exercitiilor fizice ajuta la formarea capacitatilor de invatare prin dezvoltarea si formarea miscarilor elementare, prin formarea echilibrului static si dinamic, prin cunoasterea organizarii schemei corporale, prin exersarea si formarea dominantei laterale, prin dezvoltarea capacitatii de orientare spatio-temporala. De asemenea, contribuie si prin dezvoltarea perceptiei auditive, vizuale si tactile, dezvoltarea memoriei auditive, vizuale si a serialitatii, precum si prin dezvoltarea coordonarii miscarilor fine ale mainilor. Pentru intarirea perceptiilor senzoriale corecte, a unei engrame corecte, kinetoterapia utilizeaza toate mijloacele posibile: explicatiile verbale, inregistrarile cinematice, etc.
Procedura de electroterapie prin aplicarea diversitatilor de curenti duce la obtinerea de efecte excitatorii si stimulo-motorii, sau dimpotriva relaxaante si calmante. Electroterapia intervine in procesul de constientizare al propriilor segmente si parti ale corpului, in constientizarea senzatiilor cutanate, vizuale, auditive, fapt ce ajuta la realizarea schemei corporale.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia sanguina, intervine in cresterea metabolismului celular si induce un efect de bine fizic si psihic.
Procedura de masaj terapeutic are rolul de-a pregati musculatura pentru realizarea programului de kinetoterapie, in acest sens, aceasta terapie utilizeaza manevre care conduc spre obtinerea de efecte tonifiante si stimulante ale musculaturii afectate, sau dimpotriva manevre lente cu scop miorelaxant. Pe langa stimularea functiilor neurologice, masajul medical intervine in asuplizarea tesututilor, imbunatatirea tonusului muscular si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de recuperare.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Urmariti-va cu atentie propriile miscari si incercati sa le constientizati.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele vizibile nu apar foarte rapid.
Continuati cu strictete medicatia prescrisa de medicul dumneavoastra.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul tulburarilor de orientare?
Tratamentul tulburarilor de orientare, consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
   
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tratarea tulburarilor de orientare?
Numarul de sedinte necesare depinde de starea fiecarui caz in parte si este stabilit de catre terapeut. In cazul tulburarilor de orientare, recuperarea poate dura cateva luni.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea tulburarilor de orientare?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru tulburari de orientare?
Durata unei sedinte de tratament, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru tulburari de orientare?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Odata ce grupele musculare vor primi comenzile corespunzatoare de la sistemul nervos iar schemele motrice vor fi suficient de dezvoltate si stabilizate, efectele se vor pastra in timp.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare. Deasemenea, oferim consiliere gratuita si dupa efectuarea tratamentului.
 
Imi voi putea relua activitatile zilnice dupa tratarea tulburarilor de orientare?
In mare parte tine de afectiunea care a determinat tulburarile de orientare. Insa, odata ce va veti recapata independenta functionala va veti putea relua programul normal, cel avut inainte de aparitia afectiunii.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa repetati tratamentul de doua ori pe an, insa pe masura ce starea dumneavoastra va evolua, durata acestor tratamente se va scurta considerabil.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează