Tratament fractura
Fractura consta in ruptura unui os sau a unui cartilagiu tare. In fracturile deschise, fragmentele de os au iesit prin piele iar in fracturile inchise, focarul de fractura nu comunica cu exteriorul. Foarte frecvent, fracturile necesita o interventie chirurgicala. La nivelul membrului superior, cele mai frecvente fracturi sunt cele ale humerusului, in mod special fracturile extremitatii proximale humerale, fracturile diafizei humerale, fracturile colului humeral, precum si fracturile colului chirurgical. La nivelul antebratului este des intalnita fractura cubitusului (considerata si fractura de aparare). O fractura agresiva care pune probleme in recuperare este fractura metacarpiana. Tocmai prin rolul important pe care il au membrele inferioare in sprijin si in locomotie, deasemenea si datorita actiunii unor forte foarte mari asupra lor, in diverse situatii, de natura traumatica, acestea sunt expuse deseori la accidentari, cum ar fi fracturile.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea si chiar eliminarea durerii la mobilizare
Prevenirea si combaterea inflamatiei locale
Recuperarea completa a mobilitatii articulare
Dezvoltarea progresiva a miscarilor complexe si dinamice ale memebrului superior
Imbunatatirea tonusului musculaturii flexoare, extensoare, pronatoare si supinatoare
Recuperarea fortei musculare
Incarcarea progresiva pentru cresterea rezistentei
Imbunatatirea circulatiei sanguine si a troficitatii locale
Consolidarea sistemului capsuloligamentar ale articulatiilor invecinate
Grabirea procesului de vindecare prin fizioterapie
Prevenirea aderentelor articulare
Revenirea rapida la activitatile cotidiene

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, abordeaza tratamentul fracturilor in functie de zona de afectare, de gravitatea acesteia si de particularitatile fiecarui pacient in parte. Aceasta terapie, urmareste recuperarea mobilitatii articulatiilor invecinate, indepartarea edemelor si a tumefierilor, cresterea tonusului si a fortei musculare, imbunatatirea prehensiunii, combaterea redorilor articulare si a contracturilor musculare.
Procedura de electroterapie pentru calmarea durerilor si prevenirea inflamatiilor, vine in ajutorul pacientului prin formele de curent antialgice, miorelaxante, decontracturante si antiiflamatorii. De asemenea are un efect se stimulare a metabolismului celular, grabind vindecarea.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia, reduce procesele aderentiale intraarticulare, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.
Procedura de masaj terapeutic completeaza eficient programul de recuperare prin procedeele principale, avand ca prim scop reducerea durerilor si a inflamatiilor. Masajul este foarte eficient in tratamentul fracturilor, obtinand importante efecte analgetice, antiinflamatorii, trofice, circulatorii, etc. Masajul terapeutic are ca efect si cresterea mobilitatii osteoarticulare, cresterea tonusului muscular, deasemenea combate contracturile musculature, generate de existenta durerii.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de recuperare.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Nu fortati membrul afectat in afara sedintelor de tratament si fara supraveghere de specialitate.
Urmariti-va cu atentie propriile miscari si incercati sa le constientizati.
Chiar daca apar usoare dureri pe perioada procesului de recuperare, nu intrerupeti tratamentul

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul fracturilor?
Tratamentul fracturilor consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tratarea fracturilor?
In functie de gradul de afectare al fiecarui pacient in parte, de starea fiecarui caz, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 15-20 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea fracturilor?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru fracturi?
Durata unei sedinte de tratament pentru fracturi, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru fractura?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile recastigate in urma tratamentului pentru fractura vor fi pastrate in timp si nu necesita repetarea tratamentului pe viitor decat in cazul unei nefericite recidive.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare. Deasemenea, oferim consiliere gratuita si dupa efectuarea tratamentului.
 
Imi voi putea relua activitatile zilnice dupa tratarea epicondilitei?
Da. Odata ce durerea este eliminata, inflamatiile nu sunt prezente, mobilitatea articulatiilor invecinate este in limitele functionale normale, forta musculara, vor fi recuperate iar contractura musculara nu va mai fi prezenta, se pot relua activitatile zilnice normale, inclusiv reinceperea progresiva a activitatii sportive.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Daca nu apar probleme neprevazute si totul decurge in mod normal, nu este necesar un nou tratament pe viitor.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează