Tratament laxitate articulara
Leziunile articulare traumatice, in special subluxatiile (luxatiile incomplete), luxatiile, determina elongari sau rupturi ale capsulei si/sau ligamentelor articulare, ceea ce va determina ca sechela o laxitate articulara. In functie de gravitatea acestei laxitati, se poate ajunge pana la instabilitate grava articulara, care compromite functia articulara, necesitand interventia operatorie. Laxitatea ligamentara predispune la dislocari, la uzura cartilajului articular cu artroza consecutiva, la algoneurodistrofie.

Principalele beneficii ale tratamentului

Tonifierea musculaturii periarticulare
Intarirea sistemului ligamentar articular
Asuplizarea tesuturilor moi periarticulare
Deprinderea atitudinilor motrice ce protejeaza articulatiile
Crestere fortei musculare periarticulare
Cresterea rezistentei musculare periarticulare
Imbunatatirea circulatiei sanguine si a troficitatii locale
Reducerea tulburarilor vasculotrofice
Ameliorarea durerilor
Consolidarea sistemului capsuloligamentar ale articulatiilor invecinate
Tonifierea formatiunilor capsulo-ligamentare

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie are ca prinicpala preocupare, asigurarea stabilitatii articulatiilor, ceea ce defapt reprezinta: o articulatie indolora, o articulatie fixata de o musculatura puternica, o articulatie protejata de mobilitati anormale prin capsula si ligamente integre. Astfel, terapia prin miscare, foloseste exercitii de tonifiere a musculaturii periarticulare, de crestere a fortei musculare si a rezistentei, urmarindu-se obtinerea unei musculaturi puternice. Durata unei vindecari ligamentare normale este in functie de marimea ligamentului, de fortele la care el este supus in mod fiziologic. Astfel pentru ligamentele degetelor poate fi suficienta o durata de 3 saptamani, in timp ce pentru  ligamentele umarului, sa nu ajunga nici 3 luni. Varsta poate fi, fara indoiala un factor care influenteaza durata de vindecare a ligamentelor rupte (in copilarie mai repede decat la batranete) dar acest factor este mult mai putin evident ca la vindecarea osului fracturat.
Procedura de electroterapie pentru calmarea durerilor si prevenirea inflamatiilor, vine in ajutorul pacientului prin formele de curent antialgice, miorelaxante, decontracturante si antiiflamatorii. De asemenea are un efect se stimulare a metabolismului celular, grabind vindecarea.
Procedura de laser terapeutic actioneaza in profunzimea tesuturilor, stimuleaza circulatia, reduce procesele aderentiale intraarticulare, si deasemenea creste metabolismul celular.
Procedura de masaj terapeutic este indicat in laxitate articulara, in primul rand, datorita efectului de tonifiere, pe care il are asupra muschilor care stabilizeaza articulatia, precum si datorita efectelor trofice, analgezice, antiinflamatorii. Masajul are rolul totodata de a pregati articulatia pentru programul de kinetoterapie. Numarul si durata sedintelor de masaj se stabilesc in functie de nevoile fiecarui pacient si in functie de particularitatea afectiunii determinante a laxitatii articulare.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de recuperare.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Nu fortati articulatiile afectate si evitati in general suprasolicitarea.
Protejati articulatiile instabile, evitand terenul accidentat.
Chiar daca apar usoare dureri pe perioada procesului de recuperare, nu intrerupeti tratamentul.
Continuati tratamentul pana la capat chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul laxitatii articulare?
Tratamentul laxitatii articulare consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tratarea laxitatii articulare?
In functie de starea fiecarui pacient in parte, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea laxitatii articulare?
Recomandam ca sedintele de tratament pentru laxitatea articulara sa fie efectuate de minim patru ori pe saptamana pentru un efect terapeutic maxim si care sa se pastreze in timp.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru laxitate articulara?
Durata unei sedinte de tratament pentru laxitate articulara, este de aproximativ 50 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru laxitate articulara?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Da, beneficiile tratamentului se vor pastra in timp si nu necesita repetarea tratamentului pe viitor decat in cazul unei nefericite recidive.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare. Oferim de asemenea consiliere gratuita si dupa efectuarea tratamentului.
 
Voi putea relua activitatile zilnice dupa recuperarea laxitatii articulare?
Da. Dupa stabilizarea articulatiilor se poate relua sau incepe activitatile precedente.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Daca nu apar probleme neprevazute si totul decurge in mod normal, nu este necesar un nou tratament pe viitor. Odata dobandita forta lanturilor musculare periarticulare si implicit stabilitatea articulara, repetarea tratamentului nu mai este necesara.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează