Tratament luxatie
Luxatia se produce prin indepartarea permanenta a suprafetelor articulare, acompaniate de ruptura capsulei, hemartroze si alte leziuni articulare si juxtarticulare. Cand cele doua suprafete articulare nu mai au nici un contact intre ele, este vorba despre o luxaatie completa. Daca mai exista un oarecare contact, leziunea se numeste luxatie incompleta sau subluxatie. Luxatia habituala apare fara un traumatism major, la o miscare normala. Este mai frecventa la umar cand poate sa se produca in urma unei aruncari a unui obiect. La o inspectie, o luxatie de umar se prezinta cu ,,umar in epolet". Luxatiile intalnite la nivelul articulatiei umarului sunt: luxatia capului humeral si luxatia acromioclaviculara. La nivelul membrului superior, des intalnita este si luxatia cotului. Luxatiile sunt frecvente si la nivelul degetelor si mainii, la sportivi (la jocurile cu mingea - volei, handbal, baschet, tenis); la luptatori de cele mai multe ori se produce deplasare. Luxatia metacarpofalangiana a policelui (degetul mare al mainii) este una dintre cele mai frecvente luxatii la nivelul mainii.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea durerii ce apare la miscare
Recuperarea completa a mobilitatii articulare
Imbunatatirea stabilitatii articulare
Recuperarea fortei musculare
Tonifierea formatiunilor capsulo-ligamentare
Evitarea unei noi luxatii prin tonifierea musculaturii periarticulare
Ameliorarea circulatiei sanguine si a troficitatii locale
Combaterea hematomului si a edemului
Reducerea proceselor aderentiale
Reducerea tulburarilor vasculotrofice
Revenirea rapida la activitatile cotidiene

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie abordeaza posturarile, mobilizarile si exercitiile specifice care au ca scop recapatarea rapida a mobilitatii, a fortei musculare si a stabilitatii articulare. In tratamentul kinetic poate fi recomandata si scripetoterapia pentru recastigarea amplitudinilor mari ale miscarilor. Obiectivul general al kinetoterapiei este mentinerea unei bune mobilitati a celorlalte articulattii precum si asigurarea ,,pompajului" venolimfatic, atat prin miscari, cat mai ales prin exercitiile de flexie-extensie a articulatiilor invecinate, articulatiei ce prezinta luxatie.
Procedura de electroterapie pentru calmarea durerilor si prevenirea edemelor, vine in ajutorul pacientului prin formele de curent antialgice, miorelaxante, decontracturante si antiiflamatorii. De asemenea are un efect de stimulare a circulatiei sanguine prin vasodilatatia produsa, stimuleaza secretia de lichid sinovial intraarticular, precum si metabolismului celular, grabind vindecarea.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia, reduce procesele aderentiale intraarticulare, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.
Procedura de masaj terapeutic completeaza eficient programul de recuperare prin procedeele principale, avand ca prim scop reducerea durerilor, cresterea mobilitatii articulare, asuplizarea articulatiei.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de recuperare.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Protejati articulatia pe parcursul tratamentului.
Nu fortati membrul afectat in afara sedintelor de tratament si fara supraveghere de specialitate.
Continuati medicatia prescrisa de medic.
Chiar daca apar usoare dureri pe perioada procesului de recuperare, nu intrerupeti tratamentul.
Continuati tratamentul pana la capat chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul luxatiei?
Tratamentul luxatiei consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tratarea luxatiei?
Numarul de sedinte necesare depinde de starea fiecarui caz in parte si este stabilit de catre terapeut. De cele mai multe ori sunt suficiente 15 sedinte.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea luxatiei?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi ca sedintele de tratament sa fie efectuate zilnic.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru luxatie?
Durata unei sedinte de tratament este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru luxatie?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Odata recastigate mobilitatea si stabilitatea articulara, acestea se vor mentine in timp. Desigur este important ca lanturile musculare care stabilizeaza articulatia sa fie folosite in activitatea cotidiana si nu menajate.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare.
 
Voi putea practica sportul dupa recuperarea luxatiei?
O luxatie bine recuperata permite practicarea sportului in conditii de siguranta.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Daca nu apar probleme neprevazute si totul decurge in mod normal, nu este necesar un nou tratament pe viitor. In caz de recidiva, tratamentul trebuie repetat.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează