Tratament coxartroza
Osteoartroza este o boala degenerativa care afecteaza articulatiile corpului. Se mai numeste si artroza sau boala degenerativa articulara. Afecteaza preferential articulatiile mari, portante ľ care sustin greutatea organismului: genunchiul, soldul si articulatiile intervertebrale.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea durerilor de la nivelul soldurilor
Imbunatatirea stabilitatii articulatiilor coxo-femurale si ale genunchilor
Cresterea mobilitatii articulatiei soldului
Imbunatatirea coordonarii si a echilibrului
Stimularea secretiei de lichid sinovial din articulatia soldului
Diminuarea riscului de afectare a genunchilor
Tonifierea musculaturii periarticulare
Ameliorarea circulatiei sanguine si a troficitatii locale
Vasodilatatie puternica ce permite oxigenarea tesuturilor 
Incetinirea considerabila a procesului degenerativ

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie pentru artroza soldului reprezinta o parte foarte importanta in managementul durerii pentru oricine sufera de aceasta afectiune. Este probabil si cea mai buna cale de a limita evolutia nefavorabila a artrozei soldului, dar si de la nivelul altor articulatii. Multe dintre exercitiile pentru coxartroza vor intari de asemenea genunchiului si asta este foarte important deoarece artroza genunchiului este adesea prezenta, cele doua afectiuni fiind in relatie directa. O persoana cu un sold dureros sau cu mobilitate redusa va ave tendinta de a suprasolicita genunchiul in timpul mersului pentru a se reduce un pic durerea. Acest stres mecanic in plus asupra genunchiului va produce in sine probleme la acest nivel. 
Procedura de electroterapie amelioreaza durerile, stimuleaza secretia de lichid sinovial intraarticular si incetineste procesul degenerativ.
Procedura de laser terapeutic actioneaza in profunzimea articulatiei soldului si stimuleaza circulatia, reduce procesele aderentiale, creste metabolismul celular.
Procedura de masaj terapeutic reprezinta o forma de terapie foarte importanta in artroze in general si in coxartroza in special, deoarece tonifica musculatura si stimuleaza circulatia sanguina in tesuturile moi din jurul articulatiei. Masajul la nivelul soldului are si scopul de a ameliora durerea, de relaxare musculara si de stimulare a drenajului limfatic.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Mergeti cat mai mult cu bicicleta (mobilizeaza articulatia soldului fara a o incarca)
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Efectuati cu constiinciozitate exercitiile recomandate chiar si dupa tratament.
Incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.
Continuati tratamentul pana la capat chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul coxartrozei?
Tratamentul contracturii musculare consta in aplicarea procedurilor terapeutice enumerate mai sus in fiecare sedinta de tratament.
 
 De cate sedinte de tratament am nevoie pentru recuperarea contracturii musculare?
Numarul de sedinte necesare depinde de starea fiecarui caz in parte si este stabilit de catre terapeut. De cele mai multe ori sunt suficiente 12 sedinte. Daca afectiunea este mai avansata, este posibil sa fie necesare 15 - 20 sedinte de tratament.
 
 Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea coxartrozei?
Recomandam ca sedintele de tratament pentru coxartroza sa fie efectuate de minim 3 ori pe saptamana pentru un efect terapeutic maxim si care sa se pastreze in timp.
 
 Cat dureaza o sedinta de tratament pentru coxartroza?
Durata unei sedinte de tratament este de aproximativ 50 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Recomandam o imbracaminte lejera si papuci de sport curati, care nu sunt purtati si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru coxartroza?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile dupa cateva sedinte.
     
 Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Da, beneficiile tratamentului se vor pastra in timp iar procesul degenerativ va fi incetinit. Multe dintre exercitiile pe care le veti efectua la cabinet sub supravegherea kinetoterapeutului, va vor fi recomandate si acasa. E bine sa va rezervati 30 de minute pe zi pentru efectuarea programului de exercitii chiar si dupa terminarea tratamentului. Veti prelungi astfel considerabil efectele benefice ale tratamentului.
     
 Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare. Oferim de asemenea consiliere gratuita si dupa efectuarea tratamentului.
 
Imi voi putea relua activitatile zilnice dupa recuperarea coxartrozei?
Categoric da. Dupa stabilizarea articulatiei coxo-femurale si dupa disparitia durerilor, va puteti continua programul cotidian. Miscarea este chiar recomandata pentru incetinirea procesului degeneratia articular.
   
 Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Da. Recomandam ca tratamentul pentru coxartroza sa fie efectuat de doua ori pe an, chiar daca nu apar dureri.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â