Tratament epicondilita
Epicondilita se manifesta prin durere si sensibilitate la nivelul tendoanelor din vecinatatea epicondilului lateral sau medial al humerusului. In functie de localizarea afectiunii epicondilita poate fi laterala sau mediala. Epicondilita laterala mai poarta denumirea de "cotul tenismenului", fiind mai frecventa la jucatorii de tenis, care isi misca incorect cotul, suprasolicitand tendonul extensor. Epicondilita mediala este mai putin frecventa decat cea laterala si mai este numita si "cotul jucatorului de golf", deoarece se intalneste mai ales la persoanele care practica acest sport, dar si la inotatori. Durerea in epicondilita mediala este mai accentuata la miscarile de apucare, iar simptomatologia include durere pe grupul muscular de flexie, pronatie si astenie musculara.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea si chiar eliminarea durerii in epicondilita
Prevenirea si combaterea inflamatiei locale
Cresterea mobilitatii articulare
Dezvoltarea progresiva a miscarilor complexe si dinamice ale memebrului superior
Imbunatatirea tonusului musculaturii flexoare, extensoare, pronatoare si supinatoare
Imbunatatirea circulatiei sanguine si a troficitatii locale
Stimularea regenerarii tisulare
Cresterea fortei musculare si a rezistentei
Prevenirea aderentelor articulare
Revenirea rapida la activitatile cotidiene

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, abordeaza tratamentul epicondilitei in trei etape, in mod progresiv in functie de starea clinica a afectiunii. In faza acuta, urmareste calmarea durerilor, prevenirea inflamatiilor si combaterea hipotrofiei musculare. Kinetoterapia introduce miscari pentru cresterea mobilitatii si flexibilitatii la nivelul pumnului si cotului (miscari de flexie si extensie), exercitii pentru intretinerea tonusului si a fortei musculare prin contractii izometrice vizand flexia, extensia de cot si pumn, precum si exercitii de pronatie si supinatie. In faza subacuta - obiectivele tratamentului kinetic sunt: intretinerea flexibilitatii, cresterea fortei si a rezistentei musculare, refacerea activitatilor functionale si revenirea in activitate. Treptat, kinetoterapia introduce exercitii de intensitate mai crescuta precum si activitati mai solicitante sau chiar activitati sportive.
Procedura de electroterapie pentru calmarea durerilor si prevenirea inflamatiilor, vine in ajutorul pacientului prin formele de curent antialgice, miorelaxante, decontracturante si antiiflamatorii.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia, stimuleaza secretia de lichid sinovial, reduce procesele aderentiale intraarticulare, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.
Procedura de masaj terapeutic completeaza eficient programul de recuperare prin procedeele principale, avand ca prim scop reducerea durerilor si a inflamatiilor. Masajul este foarte eficient in tratamentul epicondilitei, obtinand importante efecte analgetice, antiinflamatorii, trofice, circulatorii, etc. Masajul terapeutic are ca efect si cresterea mobilitatii osteoarticulare, cresterea tonusului muscular, deasemenea combate contracturile musculature, generate de existenta durerii.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de recuperare.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Continuati tratamentul chiar daca uneori apar dureri usoare pe parcursul acestuia.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul epicondilitei?
Tratamentul epicondilitei consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tratarea epicondilitei?
In functie de gradul de afectare al fiecarui pacient in parte, de starea fiecarui caz, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-20 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea epicondilitei?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru epicondilita?
Durata unei sedinte de tratament pentru epicondilita, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru epicondilita?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile recastigate in urma tratamentului pentru epicondilita vor fi pastrate in timp.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare. Deasemenea, oferim consiliere gratuita si dupa efectuarea tratamentului.
 
Imi voi putea relua activitatile zilnice dupa tratarea epicondilitei?
Da. Odata ce durerea este eliminata, inflamatiile nu sunt prezente, mobilitatea articulatiilor, forta musculara, vor fi recuperate iar contractura musculara nu va mai fi prezenta, se pot relua activitatile zilnice normale.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Daca nu apar probleme neprevazute, nu este necesara repetarea tratamentului.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează