Tratament sindrom canal carpian
Compresiunea nervului median din interiorul tunelului carpian este patologia care rezulta in urma semnelor si simptomelor sindromului de canal carpian. Compresiunea nervilor poate duce la durere, ischemie, determinand cianoza si furnicaturi la nivelul falangelor cuprinzand (policele, indexul, mediusul), iar intr-un timp indelungat poate duce la atrofia eminentei tenare. Sindromul de canal carpian este cel mai frecvent obturator al nervilor din organism, practic, jumatate din toate cazurile de sindrom de canal carpian, apar la pacientii cu varsta cuprinsa intre 40 si 60 de ani, predominant la femei, acestea fiind afectate intr-o proportie de aproximativ 70%.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea si disparitia durerii
Imbunatatirea mobilitatii articulare
Imbunatatirea tonusului musculaturii palmare si a fetei dorsale a mainii
Cresterea fortei si a rezistentei musculare
Ameliorarea circulatiei sanguine
Prevenirea hipotoniei, si chiar a atrofiei musculare
Refacerea prehensiunii
Dezvoltarea progresiva a miscarilor complexe si dinamice ale membrului superior si ale mainii
Incarcarea progresiva pentru cresterea rezistentei
Prevenirea evolutiei bolii

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, asociata cu terapia ocupationala, are o intensa preocupare in ceea ce priveste ameliorarea durerilor, combaterea paresteziilor, redarea mobilitatii a tuturor miscarilor articulare si conservarea troficitatii musculare. Permiterea reluarii miscarilor cu mana respectiva, dar si prevenirea evolutiei bolii si aparitia complicatiilor, sunt alte importante obiective ale kinetoterapiei. Kinetoterapia privind tratamentul sindromului de tunel carpian se realizeaza in functie de gravitatea afectiunii, tinandu-se cont si daca exista sau nu leziuni nervoase sau alte boli sistemice.
Procedura de electroterapie, la fel ca si kinetoterapia se adapteaza in functie de forma clinica si de stadiul de evolutie a afectiunii si priveste ameliorarea simptomatologiei existente. Pentru calmarea durerilor si prevenirea hipotoniei si mai ales atrofiei musculare, electroterapia utilizeaza curenti interferentiali, curenti de joasa si de medie frecventa, curenti diadinamici, pentru proprietatile acestora: antialgice, stimulante, trofice, etc. Terapia cu ultrasunete poate fi si ea inclusa in aceste proceduri. Ea utilizeaza sunetele pentru a crea caldura, aceasta reducand durerea din tesuturile moi, in special din tendoane.
Procedura de laser terapeutic actioneaza in profunzimea tesuturilor, stimuleaza circulatia sanguina, si intervine in cresterea metabolismului celular.
Procedura de masaj terapeutic are o actiune de sedare (calmare) asupra algiilor, activeaza circulatia locala, circulatia in teaca nervilor, decongestioneaza teaca nervilor si tesuturile inconjuratoare, precum favorizeaza nutritia si refacerea functionala a acestora.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de recuperare.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Evitati suprasolicitarea si alocati pauze sau perioade de relaxare pe parcursul activitatilor lucrative.
Efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile recomandate de terapeut
Chiar daca apar usoare dureri pe perioada procesului de recuperare, nu intrerupeti tratamentul.
Continuati tratamentul pana la capat chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.
Utilizati orteza pentru incheietura mainii, conform recomandarilor medicului, chiar daca initial aceasta nu pare foarte confortabila, deoarece astfel se va reduce foarte mult din presiunea la care este supusa incheietura.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru sindrom de canal carpian?
Tratamentul pentru sindromul de canal carpian consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tratarea sindromului de canal carpian?
In functie de starea fiecarui pacient in parte, de particularitatile afectiunii, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-15 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea sindromului de canal carpian?
Recomandam ca sedintele de tratament pentru sindromul de canal carpian sa fie efectuate de minim patru ori pe saptamana pentru un efect terapeutic maxim si care sa se pastreze in timp.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru sindromul de tunel carpian?
Durata unei sedinte de tratament pentru sindromul de tunel carpian, este de aproximativ 50 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru sindrom de tunel carpian?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile recastigate in urma tratamentului vor fi pastrate in timp.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare. Oferim de asemenea consiliere gratuita si dupa efectuarea tratamentului.
 
Voi putea relua activitatile zilnice dupa recuperarea redorii articulare?
In mod normal, da. Odata ce mobilitatea articulatiilor, forta musculara, si coordonarea vor fi recuperate iar durerea nu va mai fi prezenta, se pot relua activitatile zilnice normale.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Daca nu apar probleme neprevazute si totul decurge in mod normal, nu este necesar un nou tratament pe viitor.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează