Tratament hernie de disc
Hernia de disc reprezinta o afectiune de natura neurologica, in care o portiune din masa gelatinoasa, care alcatuieste interiorul discului, se deplaseaza in lateral ,,bomband" discu, sau penetreaza si chiar rupe invelisul exterior, inelar al discului. Discul intervertebral (practic, nucleul pulpos), poate hernia in timpul efectuarii unei miscari gresite, ridicare de greutati prea mari sau mecanica corporala incorecta, dar in cele mai multe cazuri, herniaza ca urmare a unui proces lung de uzura, cauzat de postura incorecta la lucru sau in timpul activitatilor zilnice, repetitive, care presupun aplecare si/sau ridicari de obiecte.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea durerilor in hernie de disc
Relaxarea musculaturii contracturate
Stretching-ul musculaturii paravertebrale
Cresterea mobilitatii articulare
Dezvoltarea progresiva a miscarilor complexe ale coloanei vertebrale
Imbunatatirea fortei musculare si a rezistentei
Incetinirea considerabila a procesului degenerativ al coloanei vertebrale
Stimularea functiei aparatului circulator si respirator
Stimularea circulatiei sanguine, prin aplicarea procedurilor de fizioterapie si masaj
Cresterea metabolismului bazal
Prevenirea riscurilor pentru recidiva
Asigurarea reintoarcerii pentru profesie, familie, societate

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, prin intermediul metodelor si tehnicilor sale specifice, duce la obtinerea unei ameliorari semnificative a simptomelor acestei afectiuni. In cazul herniei de disc, aceasta forma de terapie este recomandata in toate stadiile evolutive, dar trebuie individualizata in functie de stadiul si de particularitatile bolnavului. Kinetoterapia, pe langa  combaterea durerilor si a inflamatiei, relaxarea musculaturii paravertebrale contractuate, asuplizarea trunchiului inferior, obiective ale stadiului acut, urmareste recuperarea tulburarilor de statica si de dinamica lombara, recuperarea eventualelor deficiente functionale musculare radiculare distale.
Procedura de electroterapie, terapia ce utilizeaza curentii electrici in scop terapeutic, are deasemenea bune recomandari privind tratarea herniei de disc. Electroterapia este un mijloc clasic si fidel de sedare a durerilor nevralgice. Atat curentul diadinamic, cat si curentul Trabert determina o puternica senzatie, cu aspect vibrator, o excitatie a mecanoreceptorilor tesuturilor de sub electrozi. Efectele antalgice se explica tocmai prin aceasta senzatie.
Procedura de laser terapeutic se dovedeste a fi un tratament rapid si eficace al herniei de disc. Stimuleaza circulatia sanguina, intervine in cresterea metabolismului celular precum si in incetinirea proceselor degenerative articulare. Reducerea durerii si a inflamatiei, ca si relaxarea musculara sunt toate rezultatele terapiei laser. Laserul are un puternic efect de relaxare a musculaturii contractate, ce creeaza durerea si problemele articulare.
Procedura de masaj terapeutic are ca efect cresterea mobilitatii osteoarticulare, cresterea tonusului muscular, tonifica insertiile si creste nutritia discului intervertebral. Dealtfel, are si un important efect calmant asupra durerilor.Aplicarea manevrelor sedative are rolul de a combate contractura musculaturii paravertebrale (care reprezinta o sursa de durere) si de a intensifica circulatia si metabolismul la nivelul discurilor si articulatiilor intervertebrale.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de recuperare.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Incercati sa mentineti o postura corecta in viata cotidiana, pentru prevenirea altor disfunctionalitati generate de hernia de disc.
Continuati tratamentul chiar daca uneori apar dureri usoare pe parcursul acestuia.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.
Incercati sa preveniti atingerea unei greutati peste cea recomandata si mai ales, incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.
Evitati miscarile bruste precum si ridicarea sau transportul greutatilor, care maresc solicitarea discurilor intervertebrale.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul herniei de disc?
Tratamentul herniei de disc consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tratarea herniei de disc?
In functie de nivelul de afectare al fiecarui pacient in parte, de starea fiecarui caz, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-20 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea herniei de disc?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru hernie de disc?
Durata unei sedinte de tratament pentru hernie de disc, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru hernie de disc?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile recastigate in urma tratamentului pentru hernie de disc vor fi pastrate in timp.
     
 Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare.
 
Imi voi putea relua activitatile zilnice dupa tratarea herniei de disc?
Da. Odata ce durerea este eliminata, mobilitatea articulatiilor, forta musculara, vor fi recuperate iar contractura musculara nu va mai fi prezenta, se pot relua activitatile zilnice normale.
   
 Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Se recomanda ca tratamentele pentru hernie de disc sa fie efectuate de doua ori pe an.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează