Tratament lombosciatica
Lombosciatica reprezinta un sindrom frecvent intalnit, caracterizat in primul rand de durere de o intensitate foarte mare, lancianta, pe traiectul nervului sciatic: in regiunile lombara joasa (lombalgie), fesiera, posterioara a coapsei si gambei si pe partea externa a piciorului. Uneori persoanele cu sciatica mai pot prezenta furnicaturi, amorteala la nivelul membrului inferior, slabiciune musculara si dificultati la mers sau chiar imposibilitate de deplasare. Lombosciatica are importante repercursiuni asupra activitatii profesionale si sociale si in general, perturba viata obisnuita a multor oameni.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea durerilor in lombosciatica
Relaxarea musculaturii contracturate
Stretching-ul musculaturii paravertebrale
Cresterea mobilitatii articulare
Dezvoltarea progresiva a miscarilor complexe ale coloanei vertebrale
Imbunatatirea fortei musculare si a rezistentei
Incetinirea considerabila a procesului degenerativ al coloanei vertebrale
Stimularea functiei aparatului circulator si respirator
Stimularea circulatiei sanguine, prin aplicarea procedurilor de fizioterapie si masaj
Cresterea metabolismului bazal
Prevenirea riscurilor pentru recidiva
Asigurarea reintoarcerii pentru profesie, familie, societate

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, prin intermediul metodelor si tehnicilor sale specifice, duce la obtinerea unei ameliorari semnificative a simptomelor acestei afectiuni. In cazul lombosciaticii, kinetoterapia este individualizata in functie de stadiul si de particularitatile bolnavului. Kinetoterapia, pe langa  combaterea durerilor si a inflamatiei, relaxarea musculaturii paravertebrale contractuate, asuplizarea trunchiului inferior, urmareste recuperarea tulburarilor de statica si de dinamica lombara, recuperarea eventualelor deficiente functionale musculare radiculare distale. Kinetoterapia utilizeaza exercitii pentru intarirea musculaturii abdominale si cea lombara extensoare, urmand ca trunchiul inferior sa reia pozitia normala, fiziologica a pelvisului.
Procedura de electroterapie, terapia ce utilizeaza curentii electrici in scop terapeutic, are deasemenea bune recomandari privind tratarea lombosciaticii. Electroterapia este un mijloc clasic si fidel de sedare a durerilor nevralgice. Atat curentul diadinamic, cat si curentul Trabert determina o puternica senzatie, cu aspect vibrator, o excitatie a mecanoreceptorilor tesuturilor de sub electrozi. Efectele antalgice se explica tocmai prin aceasta senzatie.
Procedura de laser terapeutic se dovedeste a fi un tratament rapid si eficace al lombosciaticii. Stimuleaza circulatia sanguina, intervine in cresterea metabolismului celular precum si in incetinirea proceselor degenerative articulare, atunci cand ne referim la o lombosciatica determinata de hernierea discului intervertebral. Reducerea durerii si a inflamatiei, ca si relaxarea musculara sunt toate rezultatele terapiei laser. Laserul are un puternic efect de relaxare a musculaturii contractate, ce creeaza durerea si problemele articulare.
Procedura de masaj terapeutic are ca efect cresterea mobilitatii osteoarticulare, cresterea tonusului muscular, avand deasemenea un important efect calmant asupra durerilor. Aplicarea manevrelor sedative are rolul de a combate contractura musculaturii paravertebrale (care reprezinta desigur o alta sursa de durere) si de a intensifica circulatia si metabolismul la nivelul discurilor si articulatiilor intervertebrale.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de recuperare.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Incercati sa mentineti o postura corecta in viata cotidiana, pentru prevenirea altor disfunctionalitati generate de lombosciatica.
Continuati tratamentul chiar daca uneori apar dureri usoare pe parcursul acestuia.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.
Incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.
Evitati miscarile bruste precum si ridicarea sau transportul greutatilor, care maresc solicitarea discurilor intervertebrale.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul lombosciaticii?
Tratamentul in lombosciatica consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tratarea lombosciaticii?
In functie de nivelul de afectare al fiecarui pacient in parte, de starea fiecarui caz, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-20 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratarea lombosciaticii?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru lombosciatica?
Durata unei sedinte de tratament pentru lombosciatica, este de aproximativ 50 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru lombosciatica?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile recastigate in urma tratamentului pentru lombosciatica vor fi pastrate in timp.
     
 Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare.
 
Imi voi putea relua activitatile zilnice dupa tratarea lombosciaticii?
Da. Odata ce durerea este eliminata, mobilitatea articulatiilor, forta musculara, vor fi recuperate iar contractura musculara nu va mai fi prezenta, se pot relua activitatile zilnice normale.
   
 Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Se recomanda ca tratamentele pentru lombosciatica sa fie efectuate de doua ori pe an.

Programari si informatii

Suntem bucurosi sa va ajutam cu orice informatii despre tratarea afectiunii dumneavoastra. Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind datele noastre de contact.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează