Tratament antistress
Stresul constituie o suprasolicitare a organismului, care determina aparitia unei tensiuni nervoase, a unei stari de iritabilitate, de agitatie cu perturbarea echilibrului psihic, ce duce in final atat la epuizarea psihica cat si fizica a individului. Ofera-ti o ora speciala de relaxare zilnic si uita de stres!

Principalele beneficii ale tratamentului

Eliminarea stresului si a tensiunilor nervoase
Obtinerea unui important efect de relaxare psihica
Relaxarea musculaturii
Cresterea circulatiei sanguine si a celei limfatice
Eliminarea toxinelor si a reziduurilor din organism
Cresterea mobilitatii articulare si a tonusului muscular
Cresterea supletei si a elasticitatii tesuturilor
Asigurarea unei bune functionalitati a sistemului cardio-respirator
Prevenirea si combaterea insomniilor
Cresterea considerabila a calitatii somnului

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de masaj terapeutic general de relaxare, utilizand un arsenal variat de tehnici principale (netezirea, framantarea, baterea, frictiunea, vibratia) si anumite procedee ajutatoare, (cum sunt cernutul, rulatul, presiunile, scuturarile, tractiunile), poate reda energia si revigorarea necesara pentru a face fata cu succes stresului. Masajul de relaxare, aplicat prin manevre blande, specifice, ofera o stare de bine, de sanatate si de voiciune, detensionand intregul corp.  Efectul de relaxare, de detensionare se obtine prin aplicarea anumitor tehnici intr-o maniera linistitoare, care sa furnizeze efecte calmante. Efectele profunde se produc pe cale reflexa. Prin mecanisme vasomotoare derivative si decongestionante, masajul de relaxarea, regleaza circulatia sanguina endocraniana si imbunatateste functiile vegetative ale sistemului nervos central. Produce linistirea sistemului nervos central, reduce starea de incordare astfel fiind favorizat somnul. Prin intermediul masajului de relaxare, este stimulat procesul de eliberare al unor hormoni responsabili de starea de bine - producerea de endorfine; concomitent cu reducerea nivelului hormonilor de stres, ca adrenalina, cortisolul sau norepinefrina.
Procedura de masaj Shiatsu constituie o procedura de tratament ce foloseste tehnici, nu cu mult diferite de cele ale masajului occidental. Acest tip de masaj foloseste doua tehnici principale, presiunile si tractiunile si este aplicat cu ajutorul diferetelor segmente ale corpului (maini, coate, genunchi si picioare), in functie de sensibilitatea fiecarei persoane. In Shiatsu se considera ca exista 12 meridiane, corespondente anumitor functii organice din corp. Spre exemplu, principalul meridian, este cel al vezicii urinare, care stimuleaza nervii rahidieni, legati de activitatea tuturor organelor interne. Masajul Shiatsu are un important rol relaxant, decongestionant, tonifiant, analgezic, echilibrare si poate combate cu succes durerile de cap, migrenele, stresul si oboseala cronica, pe langa multe alte afectiuni.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in cadrul tratamentului.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Incercati sa mentineti o greutate corporala normala si mai ales incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.
Adoptati un stil de viata sanatos si echilibrat prin miscare si alimentatie.
Practicati cu regularitate sportul sau activitatea fizica recomandata de catre terapeutul dumneavoastra.
Preveniti starile de incordate fizica si psihica.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul antistres?
Tratamentul antistres consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru combaterea stresului?
In functie de particularitatile fiecarui pacient, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-20 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul antistres?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament anistres?
Durata unei sedinte de tratament, este de aproximativ 50-60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului antistres?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului, cu deosebite rezultate chiar de la primele sedinte.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului antistres?
Restabilirea si reechilibrarea principalelor functii si sisteme ale organismului si mai ales evitarea perioadelor tensionate, stresante, vor determina pastrarea efectelor benefice pentru mult timp.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Ce pot face ca sa prelungesc cat mai mult beneficiile obtinute?
Includeti odihna, masajul, sportul sau activitatea fizica recomandata de terapeut in stilul dumneavoastra de viata si adoptati o alimentatie sanatoasa si echilibrata.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Da, se recomanda, macar o data pe an repetarea tratamentului antistres, in scop profilactic, indiferent de varsta si desigur atunci cand va simtiti foarte tensionat si treceti prin perioade de stres emotional.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează