Tratament relaxare totala
Starile de incordare psihica, stresul, oboseala fiziologica, cronica, oboseala musculara, datorate unor perioade foarte solicitante din viata noastra responsabile de consumuri mari energetice, beneficiaza de tratament de relaxare. Profilactic, pot beneficia de tratament de relaxare, toate persoanele care ,,adera" la prevenirea impotriva imbolnavirilor, dorind sa-si mentina o stare de sanatate excelenta.

Principalele beneficii ale tratamentului

Imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice
Imbunatatirea circulatiei endocraniene
Eliminarea stresului si inducerea reflexa a starii de bine
Relaxarea si degongestionarea musculara
Prevenirea contracturilor musculare
Eliminarea toxinelor si a reziduurilor din organism
Cresterea supletei si a elasticitatii tesuturilor
Asigurarea unei bune functionalitati a sistemului cardio-respirator
Cresterea metabolismului bazal
Cresterea vitalitatii per ansamblu
Imbunatatirea calitatii somnului

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de masaj de relaxare este mult apreciat pentru faptul ca reduce considerabil oboseala fiziologica. Aplicat prin manevre blande, lente, lungi, cu intensitate scazuta, in special daca este asociat cu uleiuri aromatice (aromaterapie) ofera un important moment de destindere. Reducerea tensiunii musculare prin masajul cu efect relaxant este in stransa legatura cu inducerea unei stari mentale pozitive. Masajul micsoreaza anxietatea, depresia, creste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda, inlatura somnolenta din timpul zilei si insomnia. Efectele relaxante, decongestionante, pot fi evidente atunci cand masajul se aplica pe muschii solicitati de efort, oboseala musculara fiind usor inlaturata. Aplicat anumitor regiuni ale corpului, in special in zona cefei, poate duce la obtinerea efectelor decongestionante si linistitoare, asupra centrilor si a cailor nervoase, atat de importante in combaterea stresului. Aplicat la nivelul capului prin mecanisme vasomotoare derivative si decongestionante, regleaza circulatia endocraniana si imbunatateste functiile vegetative ale sistemului nervos central, reduce starea de incordare si favorizeaza somnul.
Procedura de masaj reflexoterapeutic este la fel de apreciat pentru efectele de relaxare musculara si nervoasa. Teoria de baza reflexoterapeutica, considera ca organele si sistemele corpului uman sunt interconectate intre ele si au in acelasi timp legaturi vasculare nervoase si energetice directe cu zonele corespunzatoare reflexogene. Prin prelucrarea manuala a acestor zone reflexogene, se determina in organism anumite reactii fiziologice corespunzatoare, prin intermediul sistemului nervos. Actiunea mecanica excita terminatiile nervoase ale extero- si proprioceptorilor, impulsurile ajungand la centrii nervosi, iar apoi pe cale reflexa, se determina reactii ale diverselor organe. Masajul reflexoterapeutic produce efecte calmante, linistitoare asupra psihicului, scade sensibilitatea, conductibilitatea si reactivitatea elementelor nervoase iar asupra musculaturii produce efecte decongestionante, de relaxare.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Eliminati din viata dumneavoastra stresul emotional, tensiunile, situatiile provocatoare de neliniste si agitatie.
Acordati-va pauze de odihna pe timpul activitatilor lucrative si efectuati exercitii pentru relaxare musculara.
Evitati suprasolicitarea fizica si nervoasa.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Adoptati un stil de viata sanatos si echilibrat prin miscare si alimentatie.
Practicati cu regularitate sportul sau activitatea fizica recomandata de catre terapeutul dumneavoastra.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.
Incercati sa preveniti atingerea unei greutati peste cea recomandata si mai ales, incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul de relaxare?
Tratamentul de relaxare a organismului consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru relaxarea intregului corp?
In functie de particularitatile fiecarui pacient, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-15 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru relaxare?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru relaxare?
Durata unei sedinte de tratament pentru relaxare, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si o igiena corporala corespunzatoare.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru relaxare?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului, cu bune efecte inca din primele sedinte ale acestuia.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului pentru relaxare?
Restabilirea si reechilibrarea principalelor functii si sisteme ale organismului si mai ales evitarea perioadelor tensionate, stresante, si suprasolicitarea fizica si psihica, vor determina pastrarea efectelor benefice pentru mult timp.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Ce pot face ca sa prelungesc cat mai mult beneficiile obtinute?
Includeti sportul sau activitatea fizica recomandata de terapeut in stilul dumneavoastra de viata, acordati importanta odihnei si somnului si desigur, adoptati o alimentatie sanatoasa si echilibrata.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Se recomanda a se efectua un tratament de relaxare, macar o data pe an, indiferent de varsta, avand un rol profilactic. Daca insa va confruntati din nou cu perioade obositoare, in care sunt prezente contracturile si oboseala musculara, stresul, incordarile psihice, nelinistea, atunci este de preferat sa repetati tratamentul.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează