Tratament de intretinere
Termenul de ,,intretinere corporala" vizeaza o suita de elemente care au menirea de a mentine, de a imbunatati si desigur de a preveni o serie de afectiuni sau disfunctionalitati caracteristice varstei sau anumitor obiceiuri deloc sanatoase, adoptate de fiecare persoana in parte. Modul in care o persoana se straduieste sa se ingrijeasca, adica sa devina cat mai sanatos, sa arate cat mai bine, reflecta defapt conditia sa de sanatate, care desigur, difera destul de mult in functie de varsta. Preocuparea pentru sanatate trebuie sa devina un ,,ritual" al vietii de zi cu zi si reprezinta o conditie esentiala pentru o viata sanatoasa, activa.

Principalele beneficii ale tratamentului

Imbunatatirea capacitatii de functionare a tuturor organelor si sistemelor
Prevenirea afectiunilor cardio-vasculare (infarct, AVC), respiratorii, metabolice, digestive, osteoarticulare
Asigurarea unei atitudini corporale corecte
Mentinerea unui tonus muscular optim
Imbunatatirea fortei si a rezitentei musculare
Cresterea mobilitatii articulare, prin nutrirea capsulelor articulare
Mentinerea unei bune coordonari, a unui bun control si echilibru al corpului
Prevenirea stresului si a tensiunilor psihice
Imbunatatirea odihnei si a somnului
Imbunatatirea circulatiei sanguine, limfatice si a troficitatii
Efect de vasodilatatie puternica, ce permite oxigenarea tesuturilor
Prevenirea contracturilor musculare

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, prin intermediul programelor sale adaptate si individualizate pentru fiecare pacient in parte, are multiple roluri: imbunatateste circulatia inimii precum si a metabolismului. Intervenind in cresterea volumului sanguin circulant, tesuturile devin mult mai vascularizate, astfel producandu-se un schimb mult mai bun la nivelul inimii. Kinetoterapia imbunatateste proprietatile mecanice ale miocardului cu schimbari favorabile asupra tensiunii arteriale, a frecventei cardiace si a pulsului. Imbunatateste functia pulmonara prin cresterea capacitatii vitale, prin formarea unui schimb mai bun de gaze, prin scaderea volumului rezidual precum si a frecventei respiratorii. Fortifica sistemul muscular si osteo-articular, avand un important rol in prevenirea osteoporozei prin scaderea pierderilor de masa osoasa care apar pe masura ce se inainteaza in varsta. Miscarea dinamica izotonica cu rezistenta, contractiile dinamice concentrice, contractiile izometrice, sunt cele mai utilizate pentru cresterea fortei musculare. Prin miscare, prin exercitiu fizic, monitorizat si atent ales, se obtin efecte trofice asupra articulatiilor, acestea devenind mai sanatoase. Anumite programe ale kinetoterapiei au menirea de a imbunatati functia de coordonare, control si echilibru a corpului, sau de deprindere a unei atitudini corporale corecte, fapt ce intervine in prevenirea deformarilor si deviatiilor sistemului osteo-articular. Kinetoterapia intensifica circulatia sanguina si limfatica, ceea ce determina prin urmare intensificarea schimburilor nutritive, eliminarea toxinelor si a produsilor de catabolism din organism, intarirea sistemului imunitar, prin stimularea ganglionilor limfatici.
Procedura de masaj terapeutic, este un important aliat al kinetoterapiei profilactice, pentru asigurarea sanatatii corporale. Masajul contribuie la activarea circulatiei sanguine in intregul corp, si a circulatiei limfatice cu rol in transportarea reziduurilor. Efectul hiperemiant si trofic al masajului, duce la o crestere a microcirculatiei locale, promovand astfel o mai buna oxigenare a muschiului, asadar, se imbunatateste elasticitatea, contractilitatea si posibilitatile functionale musculare si se intarzie momentul anoxiei si acumularii de toxine, ce provoaca glicoza. Prin mecanisme vasomotoare derivative si decongestionante, regleaza circulatia endocraniana si imbunatateste functiile vegetative ale sistemului nervos central, reduce starea de incordare, previne si combate stresul si favorizeaza somnul. Executat energic, intr-un ritm viu, masajul produce efecte stimulatoare asupra sistemului nervos, mentinand conditia psihomotrica optima. Prin obtinerea efectelor trofice si vasodilatatoare, capsulele articulare sunt nutrite, iar articulatiile devin mai sanatoase. Masajul imbunatateste starea epidermei, a pielii prin favorizarea exfolierii celulelor cornoase. Masajul intretine si dezvolta supletea tesutului conjunctiv, combate depunerile grasoase in exces sub piele si totodata le previne. Masajul contribuie la detoxifierea organismului si la imbunatatirea sistemului imunitar, prin intensificarea schimburilor nutritive si eliminarea toxinelor din corp. Imbunatateste si stimuleaza digestia prin intensificarea secretiilor intestinale, prin intarirea tonusului peretilor organelor cavitare si prin asigurarea unei eliminari mult mai facile.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in cadrul programelor de kinetoterapie si masaj.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra in scopul mentinerii starii de sanatate.
Practicati sportul sau activitatea fizica recomandata pentru dumneavoastra de catre terepeut.
Incercati sa mentineti o postura corecta in viata cotidiana, pentru prevenirea unor disfunctionalitati ale sistemului osteo-articular.
Acordati importanta sanatatii prin alimentatie echilibrata si corecta, perfect adaptata pentru dumneavoastra.
Evitati starile in incordare, tensiunile psihice, stresul si mentineti o stare de buna-dispozitie.
Continuati tratamentul si integrati-l in viata dumneavoastra pentru mentinerea unei bune stari de sanatate fizica si psihica.
Preveniti luarea in greutate.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru intretinere corporala?
Tratamentul pentru intretinere corporala consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru intretinere corporala?
In functie starea de sanatate a fiecarui pacient in parte precum si de anumite particularitati caracteristice, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-15 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor pentru tratamentul de intretinere?
Se recomanda efectuarea a doua sau trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cate ori aveti posibilitatea, intr-un mod regulat, in scopul mentinerii starii de sanatate pentru un timp cat mai indelungat.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru intretinere?
Durata unei sedinte de tratament pentru intretinere, este de aproximativ 50-60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Capacitatea de functionare a principalelor functii si sisteme ale organismului, se va mentine la un nivel ridicat pentru o lunga perioada de timp, insa este esential sa respectati recomandarile date de catre terapeutul dumneavoastra.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Da, este bine sa repetati tratamentul in viitor pentru mentinerea starii de sanatate si prevenirea bolilor, de doua sau chiar de trei ori pe an, insa mai eficace este daca includeti kinetoterapia profilactica si masajul in stilul dumneavoastra de viata.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează