Tratament anticelulitic
Tratamentul anticelulitic, se adreseaza si raspunde la doua cerinte specific feminine. Pe de o parte se adreseaza scaderii in greutate si micsorarii volumului corporal, iar pe de alta parte, intineririi si ameliorarii calitatii aspectului cutanat. Celulita nu trebuie confundata cu cresterea grosimii tesutului adipos subcutanat din obezitate. Tesutul subcutanat afectat de celulita este distrofic si dureros la palpare. Celulita daca nu este tratata in faza incipienta, avanseaza, fara nici o sansa de regresie. Pe masura ce trece timpul, celulele adipoase anormale se incapsuleaza, se transforma in noduli celulitici, imbracati intr-o membrana tot mai greu de distrus. Medical, se produce hipertrofierea celulelor lipidice si alterarea peretilor capilarelor venoase. Evolutia celulitei, este deobicei destul de rapida. Toate formele de celulita evolueaza in timp, iar dupa sarcina, celulita se extinde ducand in final la obezitatea celulitica. Netratata si neinlaturati factorii favorizanti, aspectul de ,,coaja de portocala" evolueaza, pana cand celulita devine vizibila, foarte inestetica, cu aspect de noduli si chiar durere la palparea pliului cutanat.

Principalele beneficii ale tratamentului

Inlaturarea depozitelor dure de grasime de sub piele
Imbunatatirea supletei tesuturilor
Imbunatatirea aspectului pielii
Cresterea supletei si a elasticitatii tesuturilor
Cresterea circulatiei sanguine si limfatice
Eliminarea toxinelor, a reziduurilor si a apei in exces din organism
Asigurarea oxigenarii la nivel muscular
Activarea metabolismului organismului
Reglarea armonioasa a greutatii
Cresterea mobilitatii articulare si a tonusului muscular
Asigurarea unei bune functionalitati a sistemului cardio-respirator
Eliminarea tensiunilor nervoase si a stresului
Cresterea vitalitatii per ansamblu

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, prin intermediul exercitiul fizic, mijloc de baza al acesteia, atent ales si monitorizat pentru fiecare pacient in parte are un rol insemnat in procesul de combatere al celulitei. Adaptat particularitatilor fiecarei persoane, exercitiul fizic constituie o forma de regenerare permanenta, cu proprietati multiple: pe langa cele anticelulitice, detoxifiante, apar efecte tonifiante, restructurante, stimulante ale circulatiei sanguine si limfatice, cu bune efecte dealtfel in oxigenarea epidermei si a muschiului. Prin vasodilatatia obtinuta, are loc intensificarea nutritiei, a elasticitatii si excretiei la nivelul pielii si muschilor. Este indeplinita stimularea circulatiei limfatice, care are rolul de a transporta acizii grasi ai colesterolului, toxinele din corp si intarirea sistemului imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici. Prin programele de kinetoterapie poate fi mult imbunatatita mobilitatea articulara, forta si rezistenta musculara, poate fi imbunatatita capacitatea cardiovasculara si respiratorie, poate fi stimulata digestia si desigur se pot obtine efecte pozitive asupra starii psihice. Kinetoterapia are deseori si un important rol profilactic, de prevenire a celulitei, mentinand supletea si elasticitatea tesuturilor.
Procedura de lipoliza reprezinta un procedeu nedureros, confortabil, ce se bazeaza pe micro-curenti, care ,,ataca" nodulii celulitici.Lipoliza este una dintre cele mai eficiente arme pe care le avem impotriva depozitelor adipoase si un tratament esential in procesul de slabire.
Procedura de masaj anticelulitic constituie o modalitate pur naturala  de a trata zonele corpului afectate de celulita. Actionand in profunzime, prin manevre specifice, masajul anticelulitic ,,sparge" si elimina micro- si macro- nodulii celulitici, prin imbunatatirea circulatiei sanguine si a celei limfatice. La inceput, masajul anticelulitic poate fi putin neplacut si uneori dureros, insa pe masura ce tesuturile si-au recapatat o oarecare suplete, acest tip de masaj devine nedureros. Desigur, manevrele sunt adaptate in functie de pragul de sensibilitate al celui masat. Acest masaj, activand metabolismul, pe langa multe alte beneficii, reuseste sa remodeleze practic tesutul adipos, netezind zonele afectate de celulita.
Procedura de drenaj limfatic urmareste acelasi lucru: sa reduca fenomenul de ,,coaja de portocala" si sa armonizeze silueta. Rolul drenajului limfatic este de a spori activitatea catabolica la nivelul tesuturilor, ajutand in special la evacuarea deseurilor celulare. Faciliteaza circulatia limfei colectate si reciclate in circulatia sanguina si ca urmare, diminueaza retentia lichidelor interstitiale in tesuturile cutanate si bineinteles, stimuleaza circulatia capilara.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Incercati sa mentineti o greutate corporala normala si mai ales incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.
Adoptati un stil de viata sanatos si echilibrat prin miscare si alimentatie.
Evitati alimentele cu o cantitate ridicata de grasimi precum si cele preparate industrial.
Practicati cu regularitate sportul sau activitatea fizica recomandata de catre terapeutul dumneavoastra.
Nu luati medicamente daca acestea nu v-au fost prescrise de catre un medic.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul anticelulitic?
Tratamentul anticelulitic consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru combaterea celulitei?
In functie de gradul de afectare al pielii, de varsta, precum si de alte particularitati pentru fiecare persoana, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 20-35 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul anticelulitic?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament anticelulitic?
Durata unei sedinte de tratament anticelulitic, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului anticelulitic?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului anticelulitic.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului anticelulitic?
Da. Aspectul mult imbunatatit al pileii, supletea si elasticitatea tesuturilor, armonizarea intregului fizic, se va mentine pentru o perioada lunga de timp, cu conditia sa respectati recomandarile date de catre terapeutul dumneavoastra.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Ce pot face ca sa prelungesc cat mai mult beneficiile obtinute?
Includeti sportul sau activitatea fizica recomandata de terapeut in stilul dumneavoastra de viata si adoptati o alimentatie sanatoasa si echilibrata, cu un continut scazut de grasimi. Respectati toate recomandarile date de catre terapeut pentru afectiunea dumneavoastra.
   
 Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Se recomanda a se efectua un tratament anticelulitic, macar o data pe an.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează