Tratament tonifiere
Tonusul muscular, reprezinta o stare fiziologica de usoara contractie permanenta a intregii mase musculare, care se manifesta printr-o usoara tensiune a muschiului in stare de repaus, necesara mentinerii posturii si pentru a initia miscarea. Un corp tonifiat si bine proportionat, este un corp a carui tesuturi, organe sunt fortificate, este un organism intarit, plin de vitalitate si energie, fiind considerat un simbol de sanatate. Afectiunile neuromusculare, traumatismele aparatului locomotor, in special cele care necesita imobilizarea in aparat gipsat, produc initial o scadere a tonusului muscular-hipotonie urmata de o scadere a volumului grupului muscular-hipotrofie musculara. De tratament pentru tonifiere, beneficiaza nu doar persoanele care prezinta o anumita patologie ci si cele perfect sanatoase, care doresc sa isi armonizeze intregul trup, si sa arate mai bine.

Principalele beneficii ale tratamentului

Imbunatatirea tonusului muscular
Cresterea fortei si a rezistentei musculare
Asigurarea unei bune circulatii sanguine si limfatice
Fortificarea sistemului osos
Cresterea capacitatii respiratorii si cardiovasculare
Cresterea mobilitatii articulare
Reglarea armonioasa a greutatii corporale
Atenuarea tensiunilor nervoase si a stresului
Cresterea oxigenarii la nivel celular
Recuperarea precoce si mult mai facila in diverse patologii ale sistemului osteo-articular
Cresterea vitalitatii per ansamblu

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, adaptata particularitatilor fiecarui pacient in parte si tinand cont de patologia existenta, utilizeaza cu un deosebit rezultat exercitiul fizic in scopul cresterii tonusului muscular cat si a volumului muscular. Kinetoterapia, folosind exercitiile aerobice (cardio), intervine in cresterea activitatii musculare, activarea metabolismului, arderea caloriilor si mentine conditia fizica generala, asigurand buna functionare a inimii si a plamanilor, prevenind anumite boli, precum infarctul miocardic, hipertensiunea arteriala, diabetul, depresia, etc. Terapia prin miscare, sau kinetoterapia utilizeaza exercitiile aerobice (cardio) in scopul mentinerii cat si cresterii tonusului muscular, deoarece acestea folosesc ca si substrat energetic, glucidele si lipidele, astfel ajutand in armonizarea fizicului.
Procedura de electroterapie pentru tonifierea corpului, utilizeaza electrostimularea ca si tratament pentru producerea contractiilor musculare. Curentii electrici: curentii alternativi, curentii diadinamici, curentii de medie si de inalta frecventa, au un bun efect excitant si tonizant al musculaturii. Acesti curenti actioneaza asupra placii neuromotorii din muschi si determina contractia musculara. De asemenea, razele infrarosii, ajuta in cresterea tonusului muscular si la mentinerea sanatatii intregului corp.
Procedura de masaj terapeutic consituie o alta modalitate execelenta de-a ne mentine musculatura mai ferma si mai elastica, de a o tonifia si de-a ne imbunatatii in general, in mod vizibil, aspectul pielii. Acest lucru are loc prin cresterea circulatiei sanguine, prin vasodilatatia profunda creata, prin cresterea circulatiei limfei, prin obtinerea supletei la nivelul tesuturilor si prin eliminarea apei in execes retinuta in organism, cat si a toxinelor si reziduurilor.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Incercati sa mentineti o greutate corporala normala si mai ales incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.
Adoptati un stil de viata sanatos si echilibrat prin miscare si alimentatie.
Practicati cu regularitate sportul sau activitatea fizica recomandata de catre terapeutul dumneavoastra.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul de tonifiere?
Tratamentul pentru tonifiere consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru tonifierea corpului?
In functie de particularitatile fiecarui pacient, daca exista o anumita patologie sau nu, in functie de necesitatea de abordare a acesteia, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 20-30 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru tonifiere?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru tonifiere?
Durata unei sedinte de tratament pentru tonifiere, este de aproximativ 50 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru tonifiere?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului pentru tonifiere?
In mod normal da. Odata ce musculatura isi recapata fermitatea, si corpul in intregime isi reasigura vitalitatea, iar afectiunea dumneavostra a fost combatuta, in cazul in care s-a pus problema  hipotoniei musculare, din variate motive, corpul se va pastra tonifiat. Acest lucru poate fi modificat doar de inactivitate fizica, pusa pe seama sedentarismului, de recidiva afectiunii, sau a unor perioade de imobilizare ca si consecinta a unor traumatisme la nivelul aparatului osteo-artciular, spre exemplu.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Ce pot face ca sa prelungesc cat mai mult beneficiile obtinute?
Includeti sportul sau activitatea fizica recomandata de terapeut in stilul dumneavoastra de viata, prevenind astfel sedentarismul si adoptati o alimentatie sanatoasa si echilibrata.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
In mod normal, nu, daca continuati o viata activa. Mai degraba se recomanda un tratament de intretinere, macar o data an. Insa, daca apar probleme neprevazute, in care tonusul musculaturii dumneavoastra are de suferit prin diverse patologii, atunci in mod normal, ar trebui sa fiti inclusi pentru un nou program de tratament, stabilit numai de catre terapeutul si medicul dumneavoastra.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează