Tratament pentru contabili
Contabilii fac parte din acea categorie de persoane in care miscarea este foarte limitata, acestia petrecandu-si cea mai mare parte a zilei pe scaun, in pozitii deloc functionale, defectuoase prin care intregul organism sufera modificari. Dintre toate sistemele organismului, se poate aprecia ca cel osos, urmat de sistemul articular si muscular prezinta cele mai insemnate modificari structurale. Astfel, prin posturi vicioase, apar deformari in mod special la nivelul coloanei vertebrale (cifoze, scolioze, lordoze, cifo-scolioze, umeri coborati, departati, etc.). O pozitie incorecta va incomoda respiratia, precum si activitatea normala a organelor interne, si va duce la dureri la nivelul musculaturii din zona cefei, a umerilor si a soldurilor. Contracturile musculare, reprezentate prin scurtarea dureroasa a fibrelor tesutului moale (a muschiului), sunt des intalnite in cazul contabililor. Stresul, anxietatea, starile de incordare si neliniste, uneori depresia, sunt alte particularitati cu care se poate confrunta un contabil.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea durerilor si eliminarea contracturilor musculare
Imbunatatirea mobilitatii articulare
Combaterea atitudinilor defectuoase si a deformarilor coloanei vertebrale
Asigurarea unei atitudini corporale corecte in activitatile desfasurate
Cresterea rezistentei la efort prelungit
Imbunatatirea circulatiei sanguine si a troficitatii locale prin fizioterapie si masaj
Cresterea capacitatii cardiovasculare
Imbunatatirea respiratiei
Favorizarea functiei renale si digestive
Imbunatatirea odihnei si a somnului
Prevenirea stresului, a tensiunilor psihice si eliminarea depresiei

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie prin mijloacele si tehnicile sale ajuta in constientizarea pozitiei corecte a corpului, prevenind si combatand deformarile colanei vertebrale. Prin intermediul stretchingului, realizeaza eliminarea contracturilor musculare determinate de pozitiile vicioase, alungind in acest fel tesutul moale scurtat patologic. Rezultatul este tocmai cresterea amplitudinii de miscare. Aceasta terapie are in vedere si reeducarea respiratorie, prin exercitii de respiratie si prin posturare respiratorie. Avand bune efecte asupra sistemului digestiv si renal, regleaza tranzitul intestinal, previne si combate constipatia si balonarea si favorizeaza eliminarea urinei. Kinetoterapia, folosind exercitiile aerobice (cardio), intervine in cresterea activitatii musculare, activarea metabolismului, arderea caloriilor si mentine conditia fizica generala, asigurand buna functionare a inimii si a plamanilor, prevenind anumite boli, precum infarctul miocardic, hipertensiunea arteriala, diabetul, depresia, etc.
Procedura de fizioterapie vizeaza combaterea durerilor, relaxarea musculara, cresterea troficitatii, imbunatatirea circulatiei sanguine si oxigenarea tesuturilor afectate, si prin toate acestea combaterea contracturilor musculare. Se utilizeaza electroterapia antalgica cu curenti de joasa frecventa (TENS, CDD, C.Traebert etc.), unde scurte cu impulsuri in dozaj atermic, diapulse etc. Electroterapia locala se adreseaza atat durerii ca simptom (electroterapie antalgica simptomatica), cat si contracturii musculare si ea sursa generatoare de durere (electroterapie antalgica patogenica). Contracturile musculare, mai ales cele dureroase la solicitarile pasive, de intindere, mai pot beneficia de bai de lumina infrarosii. Laserul se dovedeste a fi un tratament eficace al contracturilor musculare. Stimuleaza circulatia sanguina, intervine in cresterea metabolismului celular si reduce procesele aderentiale. Fizioterapia intervine si asupra cresterii mobilitatii articulare prin stimularea circulatiei sanguine, a metabolismului celular si prin reducerea proceselor aderentiale.
Procedura de masaj terapeutic, utilizand un arsenal variat de tehnici principale si secundare, poate face fata cu succes starilor de incordaree musculara, a contracturilor musculare si poate reda energia si revigorarea necesara pentru a face fata cu succes stresului. Reducerea tensiunii musculare prin masajul cu efect relaxant este in stransa legatura cu inducerea unei stari mentale pozitive. Masajul micsoreaza anxietatea, depresia, creste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda, inlatura somnolenta din timpul zilei si insomnia. Actionand asupra tegumentelor si asupra glandelor sudoripare, masajul creste eliminarea permanenta si importanta a lichidelor de staza, a toxinelor, a apei, a acizilor grasi ai colesterolului.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in cadrul tratamentului.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Daca va simtiti mult mai bine doar dupa cateva sedinte, nu abandonati tratamentul.
Practicati sportul sau activitatea fizica recomandata de catre terapeutul dumneavoastra.
Acordati importanta pauzelor de odihna.
Limitarea timpului petrecut pe calculator in afara serviciului.
Evitati suprasolicitarea muschilor contracturati pe perioada tratamentului.
Inainte de a incepe o activitate fizica solicitanta, incalziti bine toate grupele musculare.
Mentineti o greutate corporala normala si incercati sa pierdeti in greutate daca sunteti supraponderal.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru contabili?
Tratamentul pentru contabili consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
Numarul de sedinte necesare depinde de starea fiecarui caz in parte si este stabilit de catre terapeut. De cele mai multe ori sunt suficiente 12-20 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru contabili?
Se recomanda efectuarea a 5 sedinte pe saptamana, pentru obtinerea unui efect terapeutic maxim care sa se pastreze in timp. Daca acest lucru nu este posibil, atunci se indica ca macar de trei ori pe saptamana sa se aloce timp pentrru efectuarea sedintelor de tratament.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru contabili?
Durata unei sedinte de tratament, este de aproximativ 50 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru contabili?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
De cele mai multe ori, efectele tratamentului se pastreaza in timp, functiile recastigate mentinandu-se pentru o lunga perioada, insa prelungirea acestora este determinata de starea fiecarui pacient in parte.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul recuperarii?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de recuperare.
 
Corectarea deformarilor fizice va fi vizibila cu ochiul liber?
Da. Reducerea deformarilor fizice, in mod special cele ale coloanei vertebrale, sunt de cele mai multe ori suficient de accentuate incat sa se poata observa cu ochiul liber ameliorarea.
 
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa repetati tratamentul in scop profilactic, pentru a mentine organismul intr-o stare optima de santate si pentru a preveni recidiva diverselor suferinte caracteristice sau aparitia altora noi.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează