Tratament pentru manageri
Managerii fac parte din acea categorie profesionala in care stresul, anxietatea sau starile de incordare psihica sunt nelipsite. Stresul constituie o suprasolicitare a organismului, care determina aparitia unei tensiuni nervoase, a unei stari de iritabilitate, de agitatie cu perturbarea echilibrului psihic, ce duce in final atat la epuizarea psihica cat si fizica a individului. Din punct de vedere fizic, managerii se confrunta indeosebi cu oboseala musculara, contracturi musculare, mai ales in zona spatelui si tulburari ale functiilor cardiace, respiratorii si digestive. Atitudinile corporale vicioase, determina in timp deformari la nivelul sistemului osteo-musculo-articular, care asociate procesului de degenerare al organismului pe masura ce se inainteaza in varsta, explica aparitia unor suferinte reumatismale degenerative precum spondiloza, discopatia intervertebrala, hernia de disc, etc.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea durerilor si combaterea contracturilor musculare
Cresterea mobilitatii articulare si a tonusului muscular
Imbunatatirea fortei musculare
Eliminarea stresului si a tensiunilor nervoase
Obtinerea unui important efect de relaxare psihica
Prevenirea si combaterea insomniilor
Corectarea atitudinilor vicioase si a curburilor patologice
Cresterea circulatiei sanguine si a celei limfatice
Eliminarea toxinelor si a reziduurilor din organism
Asigurarea unei bune functionalitati a sistemului cardio-respirator
Stimularea functiei aparatelor renal si digestiv

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie are un rol primordial in actiunea de profilaxie a suferintelor caracteristice managerilor. Aceasta terapie determina imbunatatirea principalelor functii ale organismului, conferindu-i un plus de sanatate. Kinetoterapia previne si corecteaza atitudinile deficitare ale corpului, indepartand astfel posibilitatea de instalare a unor deformari ale acestuia, mai ales la nivelul coloanei vertebrale. In scop terapeutic ,,sterge" acele curburi patologice precum cifozele, scoliozele, lordozele si intervine in formarea deprinderii unei posturi corecte. Prin tehnici specifice de relaxare, contribuie la ameliorarea contracturilor musculare, ceea ce determina o crestere a gradului de mobilitatate la nivelul articulatiilor. Terapiei prin miscare ii sunt recunoscute meritele asupra cresterii calitatii musculaturii: fortifica muschii si creste rezistenta acestora la eforturi prelungite. Pe langa toate aceste efecte benefice, kinetoterapia urmareste reeducarea respiratorie, imbunatatirea functiei cardiovasculare si a functiei digestive, cu o insemnata ameliorare a starilor de constipatie si balonare, ca si o consecinta a statului prelungit pe scaun.
Procedura de fizioterapie in scopul mentinerii si imbunatatirii starii de sanatate a managerilor, foloseste cu preponderenta in scop terapeutic, curentul electric de diferite frecvente. Efectele antalgice, decontracturante, decongestionante, si trofice obtinute prin intermediul procedurilor de electroterapie sunt responsabile de reducerea durerilor si a contracturilor musculare, de relaxarea musculara si psihica, de imbunatatirea mobilitatii la nivelul articulatiilor.
Procedura de masaj terapeutic, utilizand un arsenal variat de tehnici principale (netezirea, framantarea, baterea, frictiunea, vibratia) si anumite procedee ajutatoare, (cum sunt cernutul, rulatul, presiunile, scuturarile, tractiunile), poate reda energia si revigorarea necesara pentru a face fata cu succes stresului, anxietatii, starilor de incordare si contribuie la cresterea considerabila a calitatii somnului. Datorita efectelor vasomotorii, trofice si analgetice obtinute, masajul determina cresterea circulatiei sanguine, tonifica insertiile si creste nutritia tesutului osos, imbunatateste mobilitatea articulatiilor, fortifica musculatura, amelioreaza durerile si contracturile musculare si previne inflamatiile.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in cadrul tratamentului.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Incercati sa mentineti o greutate corporala normala si mai ales incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.
Adoptati un stil de viata sanatos si echilibrat prin miscare si alimentatie.
Practicati cu regularitate sportul sau activitatea fizica recomandata de catre terapeutul dumneavoastra.
Acordati importanta perioadelor de odihna in cadrul activitatilor dumneavoastra profesionale.
Deprindeti o atitutine corporala corecta si constientizati acele posturi vicioase din cadrul activitatilor de lucru.
Preveniti starile de incordate fizica si psihica.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru manageri?
Tratamentul pentru manageri consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
In functie de particularitatea pentru care se instituie tratamentul (in scop profilactic sau terapeutic), de tipul suferintei existente, de nivelul de afectare al fiecarui pacient in parte, de starea fiecarui caz, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-20 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor pentru tratamentul managerilor?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru manageri?
Durata unei sedinte de tratament, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Restabilirea si reechilibrarea principalelor functii si sisteme ale organismului si mai ales evitarea perioadelor tensionate, stresante, vor determina pastrarea efectelor benefice pentru mult timp.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Ce pot face ca sa prelungesc cat mai mult beneficiile obtinute?
Includeti odihna, masajul, sportul sau activitatea fizica recomandata de terapeut in stilul dumneavoastra de viata si adoptati o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Tineti cont de sfaturile date de catre terapeut pentru suferinta dumneavoastra.
 
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa repetati tratamentul in scop profilactic, pentru a mentine organismul intr-o stare optima de sanatate si pentru a preveni recidiva diverselor suferinte caracteristice sau aparitia altora noi. Atunci cand va simtiti foarte tensionat si treceti prin perioade de stres emotional, este necesar sa repetati din nou tratamentul.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează