Tratament pentru muncitori
In cazul muncitorilor, tratamentul constituit din kinetoterapie, fizioterapie si masaj, reprezinta o modalitate eficienta de tratare a unor boli profesionale specifice acestora. Tratamentul pentru aceasta categorie de pacienti se adreseaza bolilor aparatelor osteo-musculo-articular, respirator, cardiovascular, sistemului circulator, nervos, digestiv, etc. In domeniile de activitate care presupun lucrul cu utilaje, sau in acele profesii care necesita activitati fizice grele, solicitante, cu risc crescut de pericol, accidentele reprezinta un subiect bine cunoscut, fapt pentru care instituirea unor tratamente de recuperare sau de terapie devine absolut necesara. Fara a fi vorba despre vreo suferinta anume, muncitorii pot beneficia de tratament prin intermediul acestor trei terapii, in scop profilactic, pentru mentinerea organismului, a functiilor si a sistemelor acestora la un nivel ridicat de sanatate.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea durerilor si a inflamatiilor
Relaxarea musculaturii contracturate
Cresterea mobilitatii articulare
Imbunatatirea fortei musculare si a rezistentei la efort prelungit
Incetinirea considerabila a proceselor degenerative si inflamatorii datorate in primul rand suprasolicitarilor si deteriorarii organismului odata cu inaintarea in varsta
Stimularea functiei aparatului circulator si respirator
Stimularea circulatiei sanguine, prin aplicarea procedurilor de fizioterapie si masaj
Cresterea metabolismului bazal
Prevenirea riscurilor pentru recidiva
Asigurarea reintoarcerii pentru profesie, familie, societate

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, prin intermediul metodelor si tehnicilor sale specifice, duce la obtinerea unei ameliorari semnificative a simptomatologiei dureroase prin diverse suferinte corespondente muncilor ce presupun eforturi mari. Kinetoterapia se adapteaza in functie de fiecare pacient in parte elaborand programe cu rol terapeutic sau profilactic. Pe langa combaterea durerilor si a inflamatiilor, relaxarea musculaturii contracturate, obiective de prin plan ale acesteia, kinetoterapia urmareste recuperarea tulburarilor de statica si de dinamica vertebrala, pentru ca suferintele coloanei vertebrale sunt cele mai des intalnite in randul muncitorilor, si recuperarea eventualelor deficiente functionale musculare, radiculare. Asupra deformarilor coloanei vertebrale, si nu numai, intervine corectand acele curburi patologice regasite sub denumirile de scolioza, cifoza sau lordoza si formeaza deprinderea unei atitudini corporale corecte in activitatile lucrative. Prin intermediul exercitiilor de respiratie, determina reeducarea respiratorie a acestor pacienti, luand in considerare faptul ca atitudinile deficitare ale coloanei vertebrale si mai ales deformarile acesteia pericliteaza functia respiratorie.
Procedura de fizioterapie in scopul ameliorarii suferintelor muncitorilor utilizeaza din plin efectele benefice ale electroterapiei, terapia ce utilizeaza curentii electrici in scop terapeutic. Procedurile acesteia constituie un mijloc clasic si fidel de sedare a durerilor nevralgice si a durerilor musculare. Atat curentul diadinamic, cat si curentul Trabert determina o puternica senzatie, cu aspect vibrator, o excitatie a mecanoreceptorilor tesuturilor de sub electrozi. Efectele antalgice se explica tocmai prin aceasta senzatie. Fizioterapia stimuleaza circulatia sanguina, intervine in cresterea metabolismului celular precum si in incetinirea proceselor degenerative articulare. Reducerea durerii si a inflamatiei, ca si relaxarea musculara sunt toate rezultatele terapiei laser. Laserul are un puternic efect de relaxare a musculaturii contractate, ce creeaza durerea si problemele articulare.
Procedura de masaj terapeutic are ca efect cresterea mobilitatii osteoarticulare, cresterea tonusului muscular, tonifica insertiile si creste nutritia capsulelor articulare. Dealtfel, are si un important efect calmant asupra durerilor. Aplicarea manevrelor sedative are rolul de a combate contracturile musculature, alte surse responsabile de aparitia durerii, si de a intensifica circulatia sanguina si limfatica.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Incercati sa mentineti o postura corecta in viata cotidiana, pentru prevenirea altor disfunctionalitati generate de suferinta dumneavoastra.
Continuati tratamentul chiar daca uneori apar dureri usoare pe parcursul acestuia.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.
Incercati sa preveniti atingerea unei greutati peste cea recomandata si mai ales, incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.
Evitati suprasolicitarea organismului, miscarile bruste precum si ridicarea sau transportul greutatilor.
Evitati expunerea la frig si umezeala.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru muncitori?
Tratamentul pentru muncitori consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
In functie de particularitatile fiecarui pacient in parte, de starea de sanatate a fiecarui caz, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-20 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru muncitori?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru muncitori?
Durata unei sedinte de tratament, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile maxime ale tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile imbunatatite sau recastigate in urma tratamentului pentru muncitori, vor fi pastrate in timp.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Imi voi putea relua activitatile zilnice, profesionale dupa efectuarea tratamentului?
Da. Odata ce durerea si inflamatiile sunt eliminate, mobilitatea articulatiilor, forta musculara, vor fi recuperate iar contracturile musculare nu vor mai fi prezente, se pot relua activitatile zilnice normale. Trebuie sa respectati cu strictete indicatiile terapeutului pentru buna desfasurare a activitatii dumneavoastra profesionala.
 
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Se recomanda ca tratamentele sa fie efectuate de doua ori pe an in scopul mentinerii organismului intr-o stare buna de sanatate si pentru prevenirea recidivelor afectiunii.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează