Tratament pentru soferi
In cazul soferilor, cele mai des intalnite suferinte care beneficiaza de tratament recuperator sunt cele ale aparatelor osteo-musculo-articular, in mod principal cele cu referire la procesele degenerative: coxartroza, gonartroza, spondiloza, hernia de disc, discopatia intervertebrala, lombosciatica, osteoporoza etc. ; ale aparatului digestiv: constipatie, balonari; aparatului nervos: stres, tensiuni nervoase, migrene; aparatului respirator, etc. Atitudinile vicioase in timpul condusului determina contracturi musculare paravertebrale indeosebi, si in timp deformari importante ale coloanei vertebrale: cifoze, scolioze, lordoze, asociate cu departarea sau coborarea umerilor. Pentru toate aceste suferinte intalnite in situatia muncitorilor sau doar in scop profilactic pentru mentinerea starii de sanatate si pentru cresterea considerabila a capacitatii de munca, aboradrea tratamentelor de kinetoterapie, fizioterapie si masaj este absolut necesara.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea durerilor si a inflamatiilor
Relaxarea musculaturii contracturate
Cresterea mobilitatii articulare
Imbunatatirea fortei musculare si a rezistentei la efort prelungit
Incetinirea considerabila a proceselor degenerative si inflamatorii datorate in primul rand suprasolicitarilor si deteriorarii organismului odata cu inaintarea in varsta
Stimularea functiei aparatului circulator si respirator
Stimularea circulatiei sanguine, prin aplicarea procedurilor de fizioterapie si masaj
Cresterea metabolismului bazal
Deprinderea unei aditudini corporale corecte
Stergerea curburilor patologice ale coloanei vertebrale
Prevenirea riscurilor pentru recidiva
Asigurarea reintoarcerii pentru profesie, familie, societate

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, prin intermediul exercitiului fizic atent ales, gradat si monitorizat pentru fiecare pacient in parte, se raporteaza starii de boala, in scop terapeutic si recuperator si conduce la obtinerea unor importante rezultate la nivelul tuturor functiilor si sistemelor organismului, avand in acest sens un rol profilactic, deci de imbunatatire sau de mentinere a starii de sanatate si de prevenire secundara a recidivelor. Prin diverse posturari specifice are un efect important de sedare a durerilor iar prin tehnicile de relaxare, contribuie la ameliorarea contracturilor musculare si la inducerea unei stari de bine psihic, influentand in acest fel scaderea tensiunilor nervoase si a stresului. Kinetoterapia corecteaza acele posturi viciose si deformarile corpului reechilibrand sistemul muscular si formeaza deprinderea unor pozitii corecte ale corpului. De asemenea are bune efecte asupra functiei respiratorii si digestive.
Procedura de fizioterapie este responsabila de reducerea durerii si a inflamatiei, ca si de relaxarea musculara. Electroterapia pentru calmarea durerilor cauzate de diferite suferinte, vine in ajutorul pacientului prin formele de curent antialgice, miorelaxante, decontracturante si antiiflamatorii, pregatind totodata pacientul pentru tratarea afectiunilor prin kinetoterapie. Stimuleaza deasemenea circulatia sanguina si limfatica, intervine in cresterea metabolismului celular precum si in incetinirea proceselor degenerative articulare.
Procedura de masaj terapeutic, in scopul ameliorarii durerilor, se refera la executarea unor manevre sedative (de relaxare), la nivelul musculaturii. Masajul terapeutic are ca efect combaterea contracturilor musculare, cresterea mobilitatii osteoarticulare, si cresterea tonusului muscular. Din alte puncte de vedere, terapia prin masaj este mult apreciata pentru faptul ca reduce considerabil oboseala fiziologica, starile de incordare psihica, migrenele si stresul.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Incercati sa mentineti o postura corecta in viata cotidiana, pentru prevenirea altor disfunctionalitati generate de suferinta dumneavoastra.
Continuati tratamentul chiar daca uneori apar dureri usoare pe parcursul acestuia.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.
Incercati sa preveniti atingerea unei greutati peste cea recomandata si mai ales, incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.
Evitati suprasolicitarea organismului, miscarile bruste precum si ridicarea sau transportul greutatilor.
Acordati importanta pauzelor de odihna si relaxare.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru soferi?
Tratamentul pentru soferi consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
In functie de particularitatile fiecarui pacient in parte, de starea de sanatate a fiecarui caz, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-20 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru soferi?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru soferi?
Durata unei sedinte de tratament pentru soferi, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului pentru soferi?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile imbunatatite sau recastigate in urma tratamentului pentru soferi, vor fi pastrate in timp.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Imi voi putea relua activitatile zilnice, profesionale dupa efectuarea tratamentului?
Da. Odata ce durerea si inflamatiile sunt eliminate, mobilitatea articulatiilor, forta musculara, vor fi recuperate iar contracturile musculare nu vor mai fi prezente, se pot relua activitatile zilnice normale. Trebuie sa respectati cu strictete indicatiile terapeutului pentru buna desfasurare a activitatii dumneavoastra profesionala.
 
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Se recomanda ca tratamentele sa fie efectuate de doua ori pe an in scopul mentinerii organismului intr-o stare buna de sanatate si pentru prevenirea recidivelor afectiunii.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează