Tratament pentru stomatologi
Stomatologii, prin natura activitatii lor profesionale, petrec un timp indelungat pe durata unei zile pe scaun sau uneori in picioare, in pozitii defectuoase, favorabile pentru aparitia diverselor suferinte, mai ales ale coloanei vertebrale. Pentru a-si efectua meseria intr-un mod cat mai benefic pentru pacient, si mai ales prin faptul ca aceasta activitate reprezinta prin esenta o modalitate de ingrijire minutioasa, in care toata puterea de concentrare, atentia este focalizata asupra pacientului si rezolvarii problemelor acestuia, stomatologii isi pericliteaza intr-o oarecare masura starea lor de sanatate. Pozitiile vicioase adoptate, in care coloana este mai frecvent orientata inspre lateral sau mult inspre in fata, pozitiile defavorabile ale capului si gatului, de rasucire sau de aplecare spre inainte, sunt raspunsurile pentru care acesti specialisti in medicina dentara se confrunta cu scolioze, cifoze, lordoze, contracturi musculare paravertebrale sau ale musculaturii gatului (torticolis), suferinte degenerative (in mod principal spondiloze cervicale). Starile de incordare, tensiunile psihice, migrenele, sunt alte suferinte resimtite in aceasta profesie, fiind totodata in stransa legatura cu oboseala fiziologica.

Principalele beneficii ale tratamentului

Ameliorarea durerilor la nivelul spatelui
Prevenirea redorilor articulare matinale
Relaxarea musculaturii contracturate
Stretching-ul musculaturii paravertebrale
Cresterea mobilitatii articulare
Imbunatatirea fortei musculare si a rezistentei, in special la nivelul membrelor superioare
Incetinirea considerabila a proceselor degenerative ale coloanei vertebrale
Stimularea functiei aparatului cardiovascular
Deprinderea unei respiratii corecte
Stimularea circulatiei sanguine, prin aplicarea procedurilor de fizioterapie si masaj
Deprinderea unei atitudini corporale corecte
Corectarea atitudinilor vicioase si a curburilor patologice
Cresterea metabolismului bazal
Combaterea stresului si a tensiunilor nervoase
Cresterea vitalitatii per ansamblu

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie este nuantata in functie de starea fiecarui pacient parte si are o valenta profilactica primara si secundara (de prevenire a afectiunilor caracteristice lipsei de miscare, pozitiilor defectuoase si in acelasi timp de prevenire a recidivelor) si o valenta terapeutica, reusind sa restabileasca principalele functii diminuate si bineinteles sa contribuie la cresterea sanatatii intregului organism. Kinetoterapia urmareste ameliorarea durerilor, cresterea amplitudinii de miscare la nivelul articulatiilor afectate, eliminarea contracturilor musculare, refacerea fortei si a rezistentei musculare si intervine in stimularea functiilor aparatelor circulator, respirator, digestiv, renal, etc. Acesta terapie ajuta la obtinerea unei ameliorari semnificative in cazul suferintelor degenerative ale coloanei vertebrale: discopatii, spondiloze, hernii de disc; a deformarilor la nivellul spatelui: cifoze, scolioze, cifo-scolioze, lordoze, spate plan, umeri coborati, departati; a suferintelor respiratorii, etc.
Procedura de fizioterapie utilizeaza cu bune rezultate, in scop terapeutic, curentul electric de diferite frecvente (electroterapia). Electroterapia foloseste curentii diadinamici si ionizarile, pentru sedarea durerilor nevralgice. Atat curentul diadinamic, cat si curentul Trabert determina o puternica senzatie, cu aspect vibrator, o excitatie a mecanoreceptorilor tesuturilor de sub electrozi. Efectele antalgice se explica tocmai prin aceasta senzatie. Avand un efect miorelaxant, determina combaterea contracturilor la nivelul musculaturii spatelui datorate de pozitiile vicioase ale corpului, iar prin efectul trofic, fizioterapia ajuta mult in ceea ce priveste cresterea sanatatii articulatiilor (este stimulat procesul de nutrire al capsulelor articulare). Laserul stimuleaza circulatia sanguina, intervine in cresterea metabolismului celular precum si in incetinirea proceselor degenerative articulare. Reducerea durerii si a inflamatiei, ca si relaxarea musculara sunt toate rezultatele terapiei laser.
Procedura de masaj terapeutic are un pretios factor in actiunea de profilaxie si de terapie a suferintelor caracteristice stomatologilor. Intervine in cresterea mobilitatii osteoarticulare, in cresterea tonusului muscular, tonifica insertiile si creste nutritia tesutului osos. Dealtfel, are si un important efect calmant asupra durerilor si a contracturilor musculare. Aplicat prin manevrele lente si blande este mult apreciat pentru faptul ca reduce considerabil oboseala fiziologica. Masajul poate duce la obtinerea efectelor decongestionante si linistitoare asupra centrilor si a cailor nervoase, atat de importante in ameliorarea tensiunilor nervoase si in combaterea stresului.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Incercati sa mentineti o postura corecta in viata cotidiana.
Evitati pozitiile indelungate in ortostatism sau sezand, mai ales cele care presupun aplecarea capului spre inainte.
Acordati importanta pauzelor de odihna.
Nu suprasolicitati zonele de suferinta si nu efectuati miscari bruste la nivelul acestora.
Evitati somnul sau petrecerea perioadelor de odihna pe perne mari voluminoase, inalte.
Continuati tratamentul chiar daca uneori apar dureri usoare pe parcursul acestuia.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.
Incercati sa preveniti atingerea unei greutati peste cea recomandata si mai ales, incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru stomatologi?
Tratamentul pentru stomatologi consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
In functie de particularitatea pentru care se instituie tratamentul (in scop profilactic sau terapeutic), de tipul suferintei existente, de nivelul de afectare al fiecarui pacient in parte, de starea fiecarui caz, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-20 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor pentru tratamentul stomatologilor?
Se recomanda efectuarea a minim trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cinci ori pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru stomatologi?
Durata unei sedinte de tratament, este de aproximativ 60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul recuperarii.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile imbunatatite sau chiar recastigate in urma tratamentului vor fi pastrate in timp si vor fi conditionate de respectarea indicatiilor date de catre terapeut.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Imi voi putea relua activitatea profesionala dupa tratarea suferintelor caracteristice stomatologilor?
Da. Odata ce durerea este eliminata, mobilitatea articulatiilor, forta musculara, vor fi recuperate iar contractura musculara nu va mai fi prezenta, se poate relua activitatea profesionala.
 
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa repetati tratamentul in scop profilactic, pentru a mentine organismul intr-o stare optima de sanatate si pentru a preveni recidiva diverselor suferinte caracteristice sau aparitia altora noi.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează