Tratament dezvoltare adolescenti
Adolescenta, aceasta etapa a vietii reprezentata de elemente importante de dezvoltare, specifice procesului de maturizare, este totodata si perioada consolidarii deficientelor fizice, in cazul in care atitudinile vicioase corporale din perioadele anterioare cresterii, nu sunt atent examinate si corectate. In acest sens, pentru asigurarea dezvoltarii corecte a organismului, in special a sistemului osteo-musculo-articular, adoptarea unui tratament riguros bazat pe kinetoterapie, fizioterapie si masaj este absolut necesara.

Principalele beneficii ale tratamentului

Imbunatatirea tonusului muscular
Cresterea mobilitatii articulare, prin nutrirea capsulelor articulare
Cresterea fortei musculare si a rezistentei
Asigurarea unei atitudini corporale corecte
Prevenirea si corectarea atitudinilor viciose si a deformarilor
Dezvoltarea fizica armonioasa
Imbunatatirea circulatiei sanguine, si limfatice
Prevenirea contracturilor si a intinderilor musculare
Reeducarea respiratorie
Imbunatatirea odihnei si a somnului
Prevenirea stresului si a tensiunilor psihice
Cresterea vitalitatii per ansamblu

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, in ceea ce priveste procesul de dezvoltare al adolescentilor are indeosebi o valenta profilactica, de prevenire a diferitelor afectiuni caracteristice trecerii de la etapa de pubertate la cea de adolescenta, in care scheletul osos ,,sufera" importante modificari. Pe de alta parte are si o valenta terapeutica, de combatere a afectiunilor existente ce impiedica dezvoltarea armonioasa a adolescentului. Odata cu trecerea spre adolescenta, scheletul osos devine complet osificat si mult mai rezistent, prin urmare, prevenirea si combaterea unor deformari la nivelul coloanei vertebrale sau la nivelul membrelor (scolioze, cifoze, lordoze, genuvarum, genuvalgum, coxavara, coxaplana, picior plat, etc.) constituie importanta majora pentru care se face necesara instituirea tratamentului pentru dezvoltarea adolescentilor. Cu ajutorul exercitiului fizic, mijloc de baza al kinetoterapiei, atent gradat, monitorizat si individualizat pentru fiecare adolescent in parte, se pot preveni disproportiile musculare ajutand in acest fel la constituirea unui fizic perfect armonizat si echilibrat. Kinetoterapia are rol in antrenarea intregului corp in miscare, in pregatirea organismului pentru efort si in energizarea generala atat a fizicului cat si a psihicului. Prin tratamentul de kinetoterapie se poate realiza stimularea metabolismului si a eliminarii toxinelor din organism si imbunatatirea considerabila a imunitatii acestuia. Aceasta terapie are si o mare utilitate in tratarea traumatismelor specifice diverselor activitati sportive, in care tinerii adolescenti isi orienteaza placerea de-a se misca organizat. Astfel, entorsele, luxatiile, contuziile, fracturile sau simplele intinderi si contracturi musculare sunt doar cateva dintre traumatismele care beneficiaza de tratament prin kinetoterapie.
Procedura de fizioterapie este acea terapie complementara kinetoterapiei si masajului, care, prin efectele sale benefice intervine intr-o mare masura in procesul de dezvoltare al adolescentilor. Caldura aplicata prin undele infrarosii, ultrasunetele, hidroterapia, curentii galvanici, curentii de joasa, de medie si de inalta frecventa, sunt proceduri terapeutice frecvent folosite in scop analgezic, miorelaxant, trofic, decongestionat, stimulativ si excitomotor.
Procedura de masaj terapeutic, este un important aliat al kinetoterapiei profilactice, pentru asigurarea dezvoltarii armonioase a fizicului si mai ales a sanatatii pentru intregul organism. Masajul contribuie la activarea circulatiei sanguine in intregul corp, si a circulatiei limfatice cu rol in transportarea reziduurilor, ceea ce conduce la stimularea imunitatii. Datorita efectului hiperemiant si trofic al masajului, are loc o mai buna oxigenare a muschiului, asadar, se imbunatateste elasticitatea, contractilitatea muschiului iar contracturile musculare sunt prevenite. Cu efect decongestionant, prin reglarea circulatiei endocraniene si a functiilor vegetative ale sistemului nervos central, se realizeaza diminuarea starilor de incordare, diminuuarea stresului si se imbunatateste somnul. Prin obtinerea efectelor trofice si vasodilatatoare, capsulele articulare sunt nutrite, iar articulatiile devin mai sanatoase. 

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in cadrul programelor de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Practicati sportul sau activitatea fizica recomandata pentru dumneavoastra de catre terepeut.
Incercati sa mentineti o postura corecta in viata cotidiana, pentru prevenirea sau accentuarea unor disfunctionalitati ale sistemului osteo-articular.
Acordati importanta sanatatii prin alimentatie echilibrata si corecta, perfect adaptata pentru dumneavoastra.
Evitati starile in incordare, tensiunile psihice, stresul si mentineti o stare de buna-dispozitie.
Preveniti luarea in greutate mai mult decat limita admisa pentru varsta si sexul dumneavoastra.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru dezvoltarea adolescentilor?
Tratamentul pentru dezvoltarea adolescentilor consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie pentru dezvolatarea fizicului?
In functie de particularitatile fiecarei persoane in parte, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-15 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor pentru tratamentul de dezvoltare al adolescentilor?
Se recomanda efectuarea a doua sau trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi sa efectuati aceste sedinte de cate ori aveti posibilitatea, intr-un mod regulat, in scopul mentinerii si imbunatatirii starii de sanatate pentru un timp cat mai indelungat.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru dezvoltarea adolescentilor?
Durata unei sedinte de tratament, este de aproximativ 50-60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Dezvoltarea sistemelor osos si muscular, armonizarea intregului fizic, capacitatea de functionare a principalelor functii ale organismului, se vor mentine la un nivel ridicat pentru o lunga perioada de timp, insa este esential sa respectati recomandarile date de catre terapeutul dumneavoastra.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Trebuie repetat tratamentul in viitor?
Da, este bine sa repetati tratamentul in viitor pentru mentinerea fizicului armonios, pentru mentinerea starii de sanatate si prevenirea diverselor afectiuni, de doua sau chiar de trei ori pe an, insa mai eficace este daca includeti kinetoterapia profilactica si masajul in stilul dumneavoastra de viata.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează