Tratament dezvoltare copii
A urmari dezvoltarea unui copil, inseamna mult mai mult decat a observa cresterea acestuia in greutate si inaltime, pentru ca exista o serie de alti indicatori care necesita monitorizare. Fiecare stadiu de dezvoltare se deruleaza intr-o anumita ordine, fapt pentru care, cunoasterea dezvoltarii copilului normal ajuta la identificarea acelora dintre ei care prezinta abateri de la evolutia normala, la planificarea modului de recuperare si la urmarirea progreselor facute. Tratamentul de dezvoltare a copiilor, vizeaza atat armonizarea intregului corp, ca parte profilactica cat si recuperarea acelor afectiuni care intervin in intarzierea dezvoltarii copiilor. Afectiunile ortopedice, neurologice, respiratorii, pot beneficia de tratament recuperator alcatuit din programe de kinetoterapie, fizioterapie si masaj, ca tratament complementar al medicinii clasice, dar si ca tratament exclusiv, avand astfel un potential ridicat de recuperare.

Principalele beneficii ale tratamentului

Normalizarea sau imbunatatirea tonusului muscular
Imbunatatirea mobilitatii articulare
Cresterea capacitatii de control postural
Dezvoltarea lateralitatii si a coordonarii
Educarea echilibrului static si dinamic
Dezvoltarea fortei si a rezistentei musculare
Dezvoltarea fizica armonioasa
Dezvoltarea controlului sfincterian
Imbunatatirea capacitatii de functionare a tuturor organelor si sistemelor
Imbunatatirea odihnei si a somnului
Imbunatatirea circulatiei sanguine, limfatice si a troficitatii
Efect de vasodilatatie puternica, ce permite oxigenarea tesuturilor
Reeducarea respiratorie

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie aplicata in scop profilactic a luat amploare in ultimii ani datorita multiplelor efecte benefice obtinute asupra procesului de dezvoltare al copiilor. Asfel, acest proces profilactic, duce la o dezvoltare fizica armonioasa, la prevenirea problemelor posturale, elementele noi invatate ducand la o adaptare mai buna la mediu, iar prin stimularea motorie, realizandu-se in acest fel si stimularea psihica. Terapia prin miscare se realizeaza prin tehnici de educare, de reeducare si recuperare, specifice varstei copilului si afectiunilor pe care acesta la are. Kinetoterapia aplicata in scop recuperator, urmareste cu bune rezultate tratarea unor afectiuni ale copiilor, precum: piciorul stramb congenital, luxatia congenitala de sold, torticolisul congenital, paralizii sechelare infantile, ESI, miopatii, pareze de plex brahial, sindrom down, ADHD (tulburare hiperkinetica), incontinenta urinara sau fecala, intarzieri in dezvoltarea neuro-motorie, deformari ale coloanei vertebrale, autism, distrofii musculare Becker, Duchenne, etc.
Procedura de fizioterapie in cazul copiilor poate avea anumite trasee de aplicare in functie de efectele dorite si de afectiunile pentru care se fac necesare folosirea diverselor proceduri. Poate fi benefica in combaterea durerilor si in obtinerea efectelor de relaxare musculara in cazul deformarilor coloanei vertebrale, in cazul durerilor generate de o tinuta vicioasa si posturi incorecte. Din alte puncte de vedere poate constitui o modalitate de interventie timpurie in cazul copiilor cu tulburari neurologice (distrofii musculare) prin folosirea procedurilor stimulatorii si excitatorii, sau in cazul copiilor cu tulburari de dezvoltare, respiratorii sau biomecanice.
Procedura de masaj terapeutic, este un important aliat al kinetoterapiei profilactice, si recuperatorii, pentru mentinerea sau imbunatatirea sanatatii corporale. Masajul contribuie la activarea circulatiei sanguine in intregul corp, cu bune efecte trofice, vasodilatatoare si miorelaxante. In acest mod, contracturile musculare determinate de deformari la nivelul articulatiilor, a pozitiilor vicioase, sunt eliminate, iar articulatiile devin mai sanatoase, mobilitatea acestora fiind mult imbunatatita, datorita procesului de nutrire ce are loc la nivelul capsulelor articulare. Prin mecanisme vasomotoare derivative si decongestionante, regleaza circulatia endocraniana si imbunatateste functiile vegetative ale sistemului nervos central, reducand starile de neliniste si incordare in autism si favorizeaza somnul. Executat energic, intr-un ritm viu, masajul produce efecte stimulatoare asupra sistemului nervos, mentinand conditia psihomotrica optima. 

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Interveniti in implicarea activa si optimista in cadrul programelor de tratament pentru copilul dumneavoastra.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Continuati in mod constiincios exercitiile fizice acasa, daca acestea v-au fost recomandate de catre terapeut.
Includeti sportul sau activitatea fizica recomandata pentru copilul dumneavoastra de catre terepeut sau medic.
Acordati atentie asupra tinutei si posturilor vicioase ale copilului dumneavoastra si determinati-l sa mentina o postura corecta in timpul tuturor activitatilor acestora.
Acordati importanta sanatatii prin alimentatie echilibrata si corecta, perfect adaptata pentru copilul dumneavoastra.
Continuati tratamentul si integrati-l in viata copilului dumneavoastra pentru mentinerea unei bune stari de sanatate fizica si psihica.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru dezvoltarea copiilor?
Tratamentul pentru dezvoltarea copiilor consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament sunt nevoie pentru dezvoltarea copiilor?
In functie de varsta copiilor, de scopul tratamentului - profilactic sau recuperator, de afectiunea existenta, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesare. De cele mai multe ori, sunt suficiente 12-15 sedinte de tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor pentru tratamentul de dezvoltare al copiilor?
Se recomanda efectuarea a doua sau trei sedinte pe saptamana, insa ideal ar fi ca aceste sedinte sa fie efectuate chiar de cinci ori pe saptamana, in scopul mentinerii dezideratelor obtinute, pentru un timp indelungat.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru dezvoltarea copiilor?
Durata unei sedinte de tratament pentru dezvoltarea copiilor, este de aproximativ 50 de minute.
 
 Ce se recomanda privind pregatirea pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Da. Odata ce functiile sistemului osteo-musculo-articular precum si cele ale sistemelor respirator si circulator sunt imbunatatite, controlul postural este consolidat, coordonarea si echilibrul sunt ameliorate, se realizeaza armonizarea intregului organism, cu mentinerea acestor efecte benefice obtinute, pentru o lunga perioada de timp.
     
Se beneficiaza de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Trebuie repetat tratamentul in viitor?
Da, este bine ca tratamentul sa fie repetat macar o data pe an, in scop profilactic. In cazul copiilor cu diferite afectiuni neurologice sau ortopedice de o insemnatate mai importanta, se recomanda continuarea tratamentului atat cat se face necesar, insa uneori se face necesara adoptarea tratamentului, mai ales a kinetoterapiei ca pe o activitate din stilul de viata al acestora. 

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează