Tratament pentru alergatori
Alergarea, indiferent daca este practicata de catre sportivi amatori sau de performanta, necesita o conditie fizica foarte buna pentru a contracara eventualele accidentari sau suferinte prin suprasolicitare. Sindromul dureros patelofemural sau ôgenunchiul alergatoruluiö, sindromul tendonului iliotibial, leziunile musculare, ligamentare, afectarile tendoanelor (tendonul lui Ahile cel mai frecvent), luxatiile de glezna, fracturile tibiei etc., sunt doar cateva din cele mai recunoscute suferinte in acest sport, pentru care kinetoterapia, fizioterapia si masajul terapeutic au o deosebita insemnatate.

Principalele beneficii ale tratamentului

Intarirea articulatiilor si asigurarea functionarii acestora in limitele normale
Intarirea sistemului ligamentar
Fortificarea musculaturii si cresterea rezistentei pentru efort prelungit
Cresterea andurantei si a capacitatii cardio-respiratorii
Imbunatatirea fluxului sanguin
Imbunatatirea metabolismului
Combaterea si eliminarea durerilor cat si a inflamatiilor
Recastigarea mobilitatii articulare afectate
Grabirea procesului de vindecare
Inducerea reflexa a relaxarii musculare prin tehnici de facilitare
Atenuarea tensiunilor nervoase si a stresului
Relaxarea musculara si combaterea contracturilor si a intinderilor
Energizarea intregului organism
Revenirea rapida la activitatile sportive, profesionale si cotidiene

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, se adapteaza conform necesitatii tratamentului: avand scop profilactic, terapeutic si de recuperare. Prin programe de exercitii fizice specifice, individualizate fiecarui caz in parte, prin tehnici de posturare si mobilizare, reuseste sa mentina toate aparatele si sistemele organismului la capacitate maxima si sa recastige acele functii diminuate sau pierdute. Kinetoterapia urmareste combaterea durerilor si a inflamatiilor, prevenirea edemelor si a tumefierilor, combaterea redorilor si a aderentelor articulare, cresterea mobilitatii articulare, a fortei musculare afectate si rezistentei, imbunatatirea stabilitatii, a echilibrului si coordonarii, cresterea capacitatii cardio-respiratorii, asigurarea unei bune posturi si aliniament corporal, prin toate acestea contribuind la reintegrarea persoanei in activitatea sa de dinaintea aparitiei afectiunii.
Procedura de fizioterapie are o vasta abordare, datorita multiplilor factori naturali si artificiali. Electroterapia, are bune recomandari in tratamentul afectiunilor post-traumatice, postoperatorii sau poate avea bune efecte in scop profilactic. Poate fi un mijloc clasic si fidel de sedare a durerilor, de stimulare a musculaturii periarticulare, cu un important rezultat privind cresterea randamentului procesului terapeutic, si poate avea efecte miorelaxante, decontracturante si antiinflamatorii. Electroterapia grabeste cicatrizarea tesuturilor moi lezate in urma interventiei chirurgicale.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia, reduce procesele aderentiale intraarticulare, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.
Procedura de masaj terapeutic este foarte eficient in tratarea tuturor afectiunilor aparatului osteo-mio-articular, avand importante efecte analgetice, antiinflamatorii trofice, circulatorii, etc. Masajul terapeutic are ca efect si cresterea mobilitatii osteoarticulare, cresterea tonusului muscular, deasemenea combate contracturile musculare si intinderile, generatoare de durere, redorile si aderentele intraarticulare, fibrozarile, etc. Masajul, poate grabi procesul de cicatrizare a partilor moi.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Nu fortati segmentul sau zona afectata, nu suprasolicitati articulatiile.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Inainte de a incepe o activitate fizica solicitanta, incalziti bine toate grupele musculare.
Chiar daca apar usoare dureri pe perioada procesului de recuperare, nu intrerupeti tratamentul.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.
Daca aveti o greutate peste cea normala, incercati sa slabiti pentru a nu solicita si mai mult articulatiile.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru alergatori?
Tratamentul pentru alergatori consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
In functie caracteristica tratamentului - profilactic, sau de recuperare, de particularitatile fiecarui pacient in parte, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesar. Acesta variaza in functie de necesitatea pentru care se instituie tratamentul: daca este vorba de un tratament de intretinere, cu scop profilactic, atunci probabil 12-15 sedinte sunt suficiente, insa daca se pune problema unui tratament recuperator in urma unor traumatisme sau interventii chirugicale, mai grav, atunci numarul sedintelor variaza de la 20-60 de sedinte de tratament, in functie de natura afectiunii/operatiei, gradul de reusita al operatiei, greutatea si varsta pacientului, prezenta complicatiilor a unor alte afectiuni.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru alergatori?
La fel, se variaza in functie de necesitatea instituirii tratamentului. De obicei, se recomanda efectuarea a minim trei pana la cinci sedinte pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru alergatori?
Durata unei sedinte de tratament variaza intre 50-60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile imbunatatite sau recastigate in urma tratamentului vor fi pastrate in timp si nu necesita repetarea tratamentului pe viitor decat in cazul unei nefericite recidive.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Imi voi putea relua activitatea sportiva dupa tratament?
Da. Odata ce durerea a disparut, mobilitatea articulatiei, forta musculara, stabilitatea si coordonarea vor fi recuperate iar contracturile sau intinderile musculare nu vor mai fi prezente, se pot relua activitatile sportive.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa repetati tratamentul pentru intretinerea organismului la un nivel optim, avand in vedere ca acest sport  necesita o solicitare destul de intensa asupra articulatiilor, mai ales a membrelor inferioare. Daca afectiunea recidiveaza sau va confruntati cu alte suferinte, este bine sa va prezentati din nou la terapeut. 

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â