Tratament pentru biciclisti
Din ce in ce, mai multi oameni au adoptat ca mijloc de locomotie, mersul cu bicicleta, o cale simpla de a scapa de stres, de a avea o sanatate de fier, dar si un corp frumos. Avand multiple beneficii precum intarirea musculaturii, fortificarea articulatiilor si cresterea amplitudinii de miscare la nivelul acestora, imbunatatirea presiunii arteriale si a ritmului inimii, cresterea capacitatii organismului de a arde grasimile, mersul cu bicicleta poate avea uneori risc pentru accidentari. Accidentele de circulatie, rezultate prin luxatii, contuzii, sau mai grav, fracturi, sunt foarte des intalnite in cazul biciclistilor acestia necesitand obligatoriu tratament recuperator. Acesta poate fi adoptat si ca o masura de profilaxie secundara, de indepartare a aparitiei recidivelor sau ca o masura de profilaxie primara, care este defapt cea mai de preferat, in care principalele functii ale organismului se mentin sau se imbunatatesc, obtinand un nivel de sanatate optim.

Principalele beneficii ale tratamentului

Combaterea si eliminarea durerilor
Prevenirea si combaterea inflamatiilor
Recastigarea mobilitatii articulare sau cresterea mobilitatii articulare
Imbunatatirea fortei si cresterea rezistentei musculare la efort prelungit
Cresterea capacitatii de efort
Imbunatatirea sistemului cardiovascular si respirator
Grabirea procesului de vindecare
Inducerea reflexa a relaxarii musculare prin tehnici de facilitare
Atenuarea tensiunilor nervoase si a stresului
Relaxarea musculara si combaterea contracturilor si a intinderilor
Revenirea rapida la activitatile sportive, profesionale

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, instituie tratament in scop profilactic, de intretinere si de imbunatatire a starii de sanatate sau de prevenire a aparitiei recidivelor precum instituie tratamente de recuperare a unor functii diminuate sau pierdute prin boala. Astfel, tratamentul de kinetoterapie este nuantat in functie de necesitatea pentru care se efectueaza, adaptatandu-se prin programe specifice pentru fiecare pacient in parte. Dintre suferintele aparatului locomotor intalnite in randul biciclistilor, cele mai frecvente sunt la nivelul membrelor inferioare si a coloanei vertebrale. Leziunile cu incidenta cea mai mare o reprezinta luxatiile de glezna urmate indeaproape de rupturi de tendoane, ligamente, rupturi la nivelul muschilor - rupturi fibrilare si fasciulare, contracturi si intinderi musculare, fracturi- de tibie, peroneu, femur, fracturi ale coloanei vertebrale etc. Kinetoterapia, urmareste ameliorarea durerilor prin diverse posturari, urmareste prevenirea edemelor si a tumefierilor, recuperarea mobilitatii articulare, combaterea redorilor si a aderentelor articulare, imbunatatirea stabilitatii, a echilibrului si coordonarii, cresterea fortei si a rezistentei musculare, prevenirea contracturilor musculare, si prin toate acestea are ca scop revenirea cat mai rapid posibil a pacientului in activitatea sportiva sau profesionala, cotidiana, etc.
Procedura de fizioterapie are o vasta abordare prin multiplele sale proceduri. Electroterapia, utilizeaza curentii electrici in scop terapeutic cu bune recomandari in tratarea post-traumatica, postoperatorie sau poate avea bune efecte in scop profilactic. Prin tipurile de curenti folositi, poate ameliora durerea si inflamatia, poate asigura relaxarea musculara sau dimpotriva sa o stimuleze pe cea afectata, poate avea un rol trofic, cu un important rezultat privind cresterea randamentului procesului terapeutic. Electroterapia grabeste cicatrizarea tesuturilor moi lezate in urma interventiei chirurgicale.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia, reduce procesele aderentiale intraarticulare, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.
Procedura de masaj terapeutic este foarte eficient in tratarea tuturor afectiunilor aparatului osteo-mio-articular, avand importante efecte analgetice, antiinflamatorii trofice, circulatorii, etc. Masajul terapeutic are ca efect si cresterea mobilitatii osteoarticulare, cresterea tonusului muscular, deasemenea combate contracturile musculare si intinderile, generatoare de durere. Masajul, poate grabi procesul de cicatrizare a partilor moi.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Nu fortati segmentul sau zona afectata.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Inainte de a incepe o activitate fizica solicitanta, incalziti bine toate grupele musculare.
Chiar daca apar usoare dureri pe perioada procesului de recuperare, nu intrerupeti tratamentul.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru biciclisti?
Tratamentul pentru biciclisti consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
In functie caracteristica tratametului - profilactic, sau de recuperare, de particularitatile fiecarui pacient in parte, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesar. Numarul de sedinte de tratament variaza in functie de necesitatea pentru care se instituie: daca este aplicat cu scop profilactic, atunci probabil 12-15 sedinte sunt suficiente, insa daca se pune problema unui tratament recuperator in urma unor traumatisme sau interventii chirugicale, mai grav, atunci desigur ca se variaza de la 20-60 de sedinte de tratament, in functie de natura afectiunii/operatiei, gradul de reusita al operatiei, greutatea si varsta pacientului, prezenta complicatiilor a unor alte afectiuni.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru biciclisti?
La fel, se variaza in functie de necesitatea instituirii tratamentului. De obicei, se recomanda efectuarea a minim trei pana la cinci sedinte pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru biciclisti?
Durata unei sedinte de tratament este de 50-60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile recastigate in urma tratamentului vor fi pastrate in timp si nu necesita repetarea tratamentului pe viitor decat in cazul unei nefericite recidive.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Imi voi putea relua activitatea sportiva dupa tratament?
Da. Odata ce durerea a disparut, mobilitatea articulatiei, forta musculara, stabilitatea si coordonarea vor fi recuperate iar contracturile sau intinderile musculare nu vor mai fi prezente, se pot relua activitatile sportive, zilnice normale.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa repetati tratamentul pentru mentinerea unei bune stari de sanatate. Daca apar noi afectari sau, afectiunea recidiveaza atunci desigur este necesara repetarea tratamentului.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează