Tratament pentru fotbalisti
Persoanele care practica fotbalul, intr-un mod profesionist sau doar amator, se confrunta cu diverse situatii in care necesita tratament fie recuperator, fie profilactic. Deseori, fotbalistii se confrunta cu accidentari ale aparatului osteoarticular si muscular care necesita abordarea unui tratament recuperator, pentru a-i ajuta sa se refaca cat mai usor si sa se intoarca in profesie. Insa nu este neaparat ca sa existe o anumita patologie, pentru ca persoanele care practica acest sport sa beneficieze de tratament. Kinetoterapia, fizioterapia, masajul devin uneori terapii cu rol de prevenire al afectiunilor aparatului musculo-osteo-articular, cat si a altor aparate si sisteme. Concluzionand toate acestea, instituirea unui tratament este absolut esentiala post-operator, post-traumatic si profilactic.

Principalele beneficii ale tratamentului

Combaterea si eliminarea durerilor
Prevenirea si combaterea inflamatiilor
Recastigarea mobilitatii articulare sau cresterea mobilitatii articulare
Imbunatatirea fortei si cresterea rezistentei musculare la efort prelungit
Cresterea capacitatii de efort
Imbunatatirea sistemului cardiovascular si respirator
Grabirea procesului de vindecare
Inducerea reflexa a relaxarii musculare prin tehnici de facilitare
Atenuarea tensiunilor nervoase si a stresului
Relaxarea musculara si combaterea contracturilor si a intinderilor
Revenirea rapida la activitatile sportive, profesionale si cotidiene

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, instituie tratament in scop profilactic, de prevenire a accidentarilor, de intretinere si mentinere a tuturor sistemelor organismului la un nivel optim. Cu rol profilactic secundar, urmareste prevenirea recidivelor diverselor afectiuni prezentate anterior. Kinetoterapia utilizeaza programe de recuperare adaptate caracteristicilor bolii si desigur particularitatilor fiecarui pacient in parte, in urma afectiunilor post-traumatice sau post-operatorii ale aparatului locomotor. Fiind un sport de contact, riscul de aparitie al leziunilor este destul de mare, unde membrele inferioare sunt cele mai afectate. Leziunile cu incidenta cea mai mare o reprezinta luxatiile de glezna urmate indeaproape de rupturi de tendoane, ligamente, rupturi la nivelul muschilor - rupturi fibrilare si fasciulare, contracturi si intinderi musculare, fracturi- de tibie, peroneu, femur, etc. De asemenea, apar afectiuni cauzate de stres repetat precum tendonita si fracturile cauzate de stres. Pentru toate acestea, cat si multe alte afectiuni caracteristice, kinetoterapia are o mare insemnatate si prezinta o diferita abordare in functie de gravitatea afectiunii, de nivelul de producere precum si de particularitatile fiecarui pacient de a raspunde la procesul de tratament. In primul rand, terapia prin miscare urmareste ameliorarea durerilor prin diverse posturari, urmareste prevenirea edemelor si a tumefierilor, recuperarea mobilitatii articulare, combaterea redorilor si a aderentelor articulare, imbunatatirea stabilitatii, a echilibrului si coordonarii, cresterea fortei si a rezistentei musculare, prevenirea contracturilor musculare, etc.
Procedura de fizioterapie are o vasta abordare a acestor pacienti, prin multiplele sale elemente. Electroterapia, terapia ce utilizeaza curentii electrici in scop terapeutic, are deasemenea bune recomandari privind tratarea post-traumatica, postoperatorie sau poate avea bune efecte in scop profilactic. Poate fi un mijloc clasic si fidel de sedare a durerilor, de stimulare a musculaturii periarticulare, cu un important rezultat privind cresterea randamentului procesului terapeutic, si poate avea efecte miorelaxante, decontracturante si antiinflamatorii. Electroterapia grabeste cicatrizarea tesuturilor moi lezate in urma interventiei chirurgicale.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia, reduce procesele aderentiale intraarticulare, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.
Procedura de masaj terapeutic este foarte eficient in tratarea tuturor afectiunilor aparatului osteo-mio-artciular, avand importante efecte analgetice, antiinflamatorii trofice, circulatorii, etc. Masajul terapeutic are ca efect si cresterea mobilitatii osteoarticulare, cresterea tonusului muscular, deasemenea combate contracturile musculature si intinderile, generaatoare de durere. Masajul, poate grabi procesul de cicatrizare a partilor moi.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Nu fortati segmentul sau zona afectata.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Inainte de a incepe o activitate fizica solicitanta, incalziti bine toate grupele musculare.
Chiar daca apar usoare dureri pe perioada procesului de recuperare, nu intrerupeti tratamentul.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru fotbalisti?
Tratamentul pentru fotbalisti consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
In functie caracteristica tratametului - profilactic, sau de recuperare, de particularitatile fiecarui pacient in parte, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesar. Numarul de sedinte de tratament necesar variaza in functie de necesitatea pentru care se instituie tratamentul: daca este vorba de un tratament de intretinere, cu scop profilactic, atunci probabil 12-15 sedinte sunt suficiente, insa daca se pune problema unui tratament recuperator in urma unor traumatisme sau interventii chirugicale, mai grav, atunci desigur ca se variaza de la 20-60 de sedinte de tratament, in functie de natura afectiunii/operatiei, gradul de reusita al operatiei, greutatea si varsta pacientului, prezenta complicatiilor a unor alte afectiuni.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru fotbalisti?
La fel, se variaza in functie de necesitatea instituirii tratamentului. De obicei, se recomanda efectuarea a minim trei pana la cinci sedinte pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru fotbalisti?
Durata unei sedinte de tratament variaza intre 50-60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile recastigate in urma tratamentului vor fi pastrate in timp si nu necesita repetarea tratamentului pe viitor decat in cazul unei nefericite recidive.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Imi voi putea relua activitatea sportiva dupa tratament?
Da. Odata ce durerea a disparut, mobilitatea articulatiei, forta musculara, stabilitatea si coordonarea vor fi recuperate iar contracturile sau intinderile musculare nu vor mai fi prezente, se pot relua activitatile sportive, zilnice normale.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa repetati tratamentul pentru intretinerea organismului la un nivel optim, avand in vedere ca acest sport  necesita o solicitare fizica accentuata si uneori permanenta, daca este practicat la un nivel de performanta. Daca apar noi afectari sau, afectiunea recidiveaza atunci desigur este necesara repetarea tratamentului.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează