Tratament pentru luptatori
Luptele, fie ca acestea se refera la box, karate, judo, regasite in viziunea oamenilor sub diferite forme, precum un sport, o disciplina, o arta, o activitate recreativa, un program de fitness, un mijloc de autoaparare, sau de ce nu, chiar un stil de viata, conduc de multe ori spre accidentari, fapt ce impune urmarea unui tratament recuperator. Terapia prin miscare, fizioterapia sau masajul medical constituie arma de baza in recuperarea afectiunilor post-traumatice ori pre- / post-operatorii. Insa fara a fi vorba de existenta unei anumite suferinte, produsa prin accidentare sau nu, luptatorii pot beneficia fara indoiala de aceste terapii sub o forma de profilaxie care urmareste practic sa-i mentina intr-o stare de sanatate perfecta. Prin mentinerea articulatiilor sanatoase, prin imbunatatirea celor deficitare, prin fortificarea musculaturii, prin cresterea rezistentei musculare la un efort prelungit si totodata prin cresterea capacitatii de efort, aceste terapii reusesc cu alte cuvinte obtinerea unui randament maxim pentru principalele functii ale organismului.

Principalele beneficii ale tratamentului

Mentinerea si cresterea amplitudinilor miscarii
Fortificarea aparatului muscular si osteo-articular
Imbunatatirea fortei si cresterea rezistentei musculare la efort prelungit
Combaterea si eliminarea durerilor
Prevenirea si reducerea inflamatiilor
Recastigarea mobilitatii articulare afectate
Prevenirea redorilor si aderentelor articulare
Cresterea capacitatii de efort
Imbunatatirea sistemului cardiovascular si respirator
Grabirea procesului de vindecare
Inducerea unei stari de relaxare fizica si psihica
Atenuarea tensiunilor nervoase si a stresului
Revenirea rapida la activitatile sportive
Combaterea contracturilor si a intinderilor musculare

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, se adapteaza prin programe recuperatorii diferitelor afectiuni, in mod special celor ale aparatului locomotor- contuzii, luxatii, fracturi, survenite in cadrul luptelor. Aceasta terapie urmareste reducerea durerilor, ameliorarea sau prevenirea inflamatiilor, imbunatatirea mobilitatii la nivelul articulatiilor, fortificarea musculaturii, cresterea rezistentei la eforturi maximale, grabirea procesului de vindecare si prin toate acestea, urmareste sa-i redea sportivului posibilitatea de-a se intoarce cat mai curand in activitatea sa. In scop profilactic secundar, are menirea de a indeparta intr-o mare masura recidiva afectiunii iar in scop profilactic primar, fara a fi vorba de existenta unei suferinte anume, ajuta in mentinerea organismului la un nivel de functionare optim, contribuind la imbunatatirea tuturor organelor si sistemelor corpului.
Procedura de fizioterapie are o vasta recomandare in tratamentul afectiunilor aparatului locomotor: calmeaza durerile si inflamatiile, reduce procesele aderentiale, stimuleaza musculatura periarticulara afectata, si in general, are un important rezultat privind cresterea randamentului procesului terapeutic. Poate avea bune efecte miorelaxante si decontracturante. Electroterapia grabeste cicatrizarea tesuturilor moi lezate in urma interventiei chirurgicale.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia sanguina, favorizeaza reducerea proceselor aderentiale intraarticulare, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.
Procedura de masaj terapeutic este foarte eficient in tratarea tuturor afectiunilor aparatului osteo-articular si muscular, avand importante efecte analgetice, antiinflamatorii, trofice, circulatorii, stimulatorii, miorelaxante, in functie de efectul urmarit. Masajul terapeutic are ca efect si cresterea mobilitatii osteoarticulare prin nutrirea articulatiilor, cresterea tonusului muscular, deasemenea combate contracturile musculare si intinderile, generatoare de durere, aderentele si retracturile musculotendinoase, etc. Masajul, poate grabi procesul de cicatrizare al partilor moi.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Nu fortati segmentul sau zona afectata.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Inainte de a incepe o activitate fizica solicitanta, incalziti bine toate grupele musculare.
Chiar daca apar usoare dureri pe perioada procesului de recuperare, nu intrerupeti tratamentul.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru luptatori?
Tratamentul pentru luptatori consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
In functie caracteristica tratametului - profilactic, sau de recuperare, de particularitatile fiecarui pacient in parte, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesar. Acesta variaza in functie de necesitatea pentru care se instituie tratamentul: daca este vorba de un tratament de intretinere, cu scop profilactic, atunci 12-15 sedinte sunt suficiente, insa daca se pune problema unui tratament recuperator in urma unor traumatisme sau interventii chirugicale, mai grav, atunci se recomanda un numar de la 20-60 sedinte de tratament, in functie de natura afectiunii/operatiei, gradul de reusita al operatiei, greutatea si varsta pacientului, prezenta complicatiilor a unor alte afectiuni.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru luptatori?
La fel, se variaza in functie de necesitatea instituirii tratamentului. De obicei, se recomanda efectuarea a minim trei pana la cinci sedinte pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru luptatori?
Durata unei sedinte de tratament variaza intre 50-60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile imbunatatite sau recastigate in urma tratamentului vor fi pastrate in timp si nu necesita repetarea tratamentului pe viitor decat in cazul unei nefericite recidive.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Imi voi putea relua activitatea sportiva dupa tratament?
Da. Odata ce durerea a disparut, mobilitatea articulatiei, forta musculara, stabilitatea si coordonarea vor fi recuperate iar contracturile sau intinderile musculare nu vor mai fi prezente, se pot relua activitatile sportive.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa repetati tratamentul pentru intretinerea organismului la un nivel optim, avand in vedere ca acest sport necesita o solicitare fizica accentuata. Daca apar noi afectari sau, afectiunea recidiveaza atunci desigur este necesara repetarea tratamentului.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează