Tratament pentru schiori
Persoanele care schiaza, pe langa bucuria de a se misca in natura, au si neplacerea de-a se confrunta cu afectiuni ale aparatului locomotor cu diferite localizari, datorita mai multor factorii: starea partiei- terenul mult prea accidentat, gheata, si mai ales articulatiile deficitare, musculatura nefortificata, vizand pe primul loc persoanele cu laxitate ligamentara. Luxatiile, entorsele, fracturile, intinderile sau rupturile ligamentare, diferite sechele ale acestor traumatisme, in special cele cu localizare la nivelul membrelor inferioare si la nivelul coloanei vertebrale, sunt doar cateva dintre afectiunile intalnite in acest sport. De multe ori, este nevoie de tratament chirurgical. Asadar, chiar daca este vorba despre o abordare post-traumatica sau post-operatorie, tratamentul de recuperare este absolut necesar. Insa nu numai in aceste situatii tratamentul isi are insemnatate, de acesta beneficiind toate persoanele care doresc sa practice acest sport si sa aiba un plus de sanatate: articulatii mai sanatoase, muschi mai tonifiati si mai rezistenti, o postura corporala corecta, o capacitate de efort mai mare, o respiratie mai buna, o circulatie mult imbunatatita, etc.

Principalele beneficii ale tratamentului

Combaterea si eliminarea durerilor
Prevenirea si combaterea inflamatiilor
Recastigarea mobilitatii articulare sau cresterea mobilitatii articulare
Intarirea sistemului ligamentar articular
Imbunatatirea fortei si cresterea rezistentei musculare la efort prelungit
Imbunatatirea stabilitatii si echilibrului corpului
Asigurarea unei bune circulatii sanguine si limfatice
Cresterea capacitatii de efort
Imbunatatirea sistemului cardiovascular si respirator
Grabirea procesului de vindecare
Inducerea reflexa a relaxarii musculare prin tehnici de facilitare
Atenuarea starilor de incordare psihica
Combaterea contracturilor musculare si a intinderilor ligamentare
Revenirea rapida la activitatile sportive, profesionale si cotidiene

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, instituie tratament atat in scop profilactic, de intretinere si mentinere a tuturor sistemelor organismului la un nivel optim, si de prevenitie in cazul recidivelor, in acest caz, avand rol secundar, cat instituie si tratamente recuperatorii a functii diminuate sau pierdute, prin traumatisme la nivelul apartului locomotor. De efectele deosebite ale kinetoterapiei, beneficiaza si afectiunile post-operatorii ale aparatului locomotor. Leziunile cu incidenta cea mai mare o reprezinta luxatiile de glezna urmate indeaproape de entorse ale articulatiei genunchiului, rupturi de tendoane, ligamente, rupturi la nivelul muschilor - rupturi fibrilare si fasciulare, contracturi si intinderi musculare, fracturi- de tibie, peroneu, femur, fracturi ale coloanei vertebrale etc. Pentru toate acestea, cat si multe alte afectiuni, kinetoterapia are o mare insemnatate si prezinta o diferita abordare in functie de tipul afectiunii, gravitatea acesteia, de nivelul de producere precum si de particularitatile fiecarui pacient de a raspunde la procesul de tratament. In primul rand, terapia prin miscare urmareste ameliorarea durerilor prin diverse posturari, urmareste prevenirea edemelor si a tumefierilor, recuperarea mobilitatii articulare, combaterea redorilor si a aderentelor articulare, imbunatatirea stabilitatii, a echilibrului si coordonarii, cresterea fortei si a rezistentei musculare, prevenirea contracturilor musculare, etc.
Procedura de fizioterapie are o vasta abordare, prin multiplele sale proceduri, urmarind obiectivele propuse. Electroterapia, terapia ce utilizeaza curentii electrici in scop terapeutic, are bune recomandari privind tratarea post-traumatica, postoperatorie sau poate avea bune efecte in scop profilactic. Poate fi un mijloc clasic si fidel de sedare a durerilor, de stimulare a musculaturii periarticulare, cu un important rezultat privind cresterea randamentului procesului terapeutic, si poate avea efecte miorelaxante, decontracturante si antiinflamatorii. Electroterapia grabeste cicatrizarea tesuturilor moi lezate in urma interventiei chirurgicale.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia, reduce procesele aderentiale intraarticulare, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.
Procedura de masaj terapeutic este foarte eficient in tratarea tuturor afectiunilor aparatului osteo-mio-artciular, avand importante efecte analgetice, antiinflamatorii trofice, circulatorii, etc., fiind adaptat in functie de natura afectiunii. Masajul terapeutic are ca efect si cresterea mobilitatii osteoarticulare, cresterea tonusului muscular, deasemenea combate contracturile musculare si intinderile, generatoare de durere. Masajul, poate grabi procesul de cicatrizare al partilor moi. Desigur, poate fi aplicat in scop profilactic pentru asigurarea sanatatii articulatiilor, prin nutrirea capsulelor articulare (rol trofic), poate interveni in cresterea mobilitatii la nivelul articulatiilor si poate tonifia intr-o oarecare masura musculatura periarticulara.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Nu fortati segmentul sau zona afectata.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Inainte de a incepe o activitate fizica solicitanta, incalziti bine toate grupele musculare.
Chiar daca apar usoare dureri pe perioada procesului de recuperare, nu intrerupeti tratamentul.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.
Incercati sa va mentineti o greutate corporala normala sau incercati sa scadeti in greutate daca sunteti supraponderal.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru schiori?
Tratamentul pentru schiori consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
In functie caracteristica tratametului - profilactic, sau de recuperare, de particularitatile fiecarui pacient in parte, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesar. Acest numar, variaza in functie de necesitatea pentru care se instituie tratamentul: daca este vorba de un tratament de intretinere, cu scop profilactic, 12-15 sedinte sunt suficiente, insa daca se pune problema unui tratament recuperator in urma unor traumatisme sau interventii chirugicale, mai grav, atunci desigur este necesara abordarea tratamentului pentru o perioada mai lunga de timp, numarul de sedinte fiind cuprins intre 20 si pana la 60 de sedinte, depinzand de natura afectiunii/operatiei, gradul de reusita al operatiei, greutatea si varsta pacientului, prezenta complicatiilor a unor alte afectiuni.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru schiori?
La fel, se variaza in functie de necesitatea instituirii tratamentului. De obicei, se recomanda efectuarea a minim trei pana la cinci sedinte pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru schiori?
Durata unei sedinte de tratament variaza intre 50-60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Da, va veti mentine organismul pentru o perioada lunga de timp, la un nivel optim de sanatate. Functiile recastigate sau imbunatatite in urma tratamentului vor fi pastrate in timp si nu necesita repetarea tratamentului pe viitor decat in cazul unei nefericite recidive.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Imi voi putea relua activitatea sportiva dupa tratament?
Da. Odata ce durerea a disparut, mobilitatea articulatiei, forta musculara, stabilitatea si coordonarea vor fi recuperate iar inflamatiile, contracturile, rupturile sau intinderile musculare nu vor mai fi prezente, se pot relua activitatile sportive, zilnice normale.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Este bine sa repetati tratamentul pentru intretinerea organismului la un nivel ridicat, avand in vedere ca acest sport necesita o solicitare fizica destul de accentuata, in mod special, daca este practicat la un nivel de performanta. Daca apar noi afectari sau, afectiunea recidiveaza atunci desigur este necesara repetarea tratamentului.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează