Tratament pentru tenismeni
Tenisul este o frumoasa activitate de recreere pentru cei care il practica de placere, amator, nu numai pentru profesionisti. Indiferent de statutul de jucator, frecvent sunt constatate afectiuni musculoscheletice, ca rezultat al suprasolicitarii acestei activitati atletice, care beneficiaza fara indoiala de tratament recuperator. Bineinteles, tratamentul poate fi abordat si dintr-o alta latura, si anume cea de prevenire mai benefica si mai utila in care se asigura mentinerea si imbunatatirea sanatatii intregului organism.

Principalele beneficii ale tratamentului

Combaterea si eliminarea durerilor
Prevenirea si combaterea inflamatiilor
Recastigarea mobilitatii articulare sau cresterea mobilitatii articulare
Imbunatatirea fortei si cresterea rezistentei musculare la efort prelungit
Cresterea capacitatii de efort
Imbunatatirea sistemului cardiovascular si respirator
Grabirea procesului de vindecare
Inducerea reflexa a relaxarii musculare prin tehnici de facilitare
Atenuarea tensiunilor nervoase si a stresului
Relaxarea musculara si combaterea contracturilor si a intinderilor
Revenirea rapida la activitatile sportiva

Proceduri de tratament efectuate

Procedura de kinetoterapie, adapteaza programe de recuperare in functie de necesitatea existenta. In functie de particularitatile fiecarui pacient, instituie programe de terapie cu rol profilactic, de mentinere a articulatiilor, a musculaturii, a capacitatii cardiovasculare si respiratorii precum si a altor aparate si sisteme la un nivel de sanatate optima. Poate fi aplicata si in scop terapeutic sau de recuperare a unor functii pierdute sau diminuate, consecinte ale unor afectiuni post-traumatice la nivelul aparatului locomotor. Recuperarea prin kinetoterapie vizeaza si afectiunile care au fost supuse chirurgical, prevenind inflamatiile, ameliorand durerile prin posturari specifice, imbunatatind mobilitatea la nivelul articulatiilor si , avand totodata un bun efect asupra masei musculare. In acest sport, in care membrele superioare prin solicitarea la care sunt expuse, necesita in mod esential tratament recuperator. Kinetoterapia abordeaza frecvent programe de tratament pentru afectiuni precum sunt: inflamatiile (epicondilita- sau ,,cotul tenismenului", luxatiile, contuziile, entorsele, fracturile, suprimarea unor nervi, leziunile unor tendoane, ale umarului (spre exemplu umarul blocat), cotului in mod special si pumnului sau mainii. 
Procedura de fizioterapie utilizeaza in mod special electroterapia, sau folosirea curentului electric in scop terapeutic, cu bune efecte analgezice, antiinflamatorii, trofice, resorbtive, circulatorii, etc. Poate fi un mijloc eficient de stimulare a musculaturii periarticulare, cu un important rezultat privind cresterea randamentului procesului terapeutic, si poate avea efecte miorelaxante si decontracturante. Electroterapia, deasemenea grabeste cicatrizarea tesuturilor moi lezate in urma interventiei chirurgicale.
Procedura de laser terapeutic stimuleaza circulatia, reduce procesele aderentiale intraarticulare, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.
Procedura de masaj terapeutic reprezinta un adevarat adjuvant al kinetoterapiei si fizioterapiei, in tratarea diverselor afectiuni ale aparatului osteo-articular si muscular. In functie de natura afectiunii, si in general de particularitatile fiecarui pacient, masajul urmareste obtinerea de efecte analgezice, antiinflamatorii, decontracturante, vasculotrofice, circulatorii, etc. Masajul terapeutic trateaza contracturile si intinderile musculare, leziunile tendoanelor si ligamentelor, avand un important rol cicatrizant al partilor moi. Asupra articulatiilor afectate intervine asupra acestora crescand mobilitatea articulara prin nutrirea capsulelor articulare, imbunatateste tonusul si forta musculara, prevenind totodata tulburarile vasculotrofice. In leziunile neuromusculare, intervine prin stimularea musculaturii afectate.

Recomandari pentru un efect terapeutic maxim

Implicati-va activ si intr-un mod optimist in procesul de tratament.
Respectati cu strictete programarile la sedintele de tratament.
Nu fortati segmentul sau zona afectata.
Atunci cand va este recomandat, efectuati acasa cu constiinciozitate exercitiile date de catre terapeutul dumneavoastra.
Inainte de a incepe o activitate fizica solicitanta, incalziti bine toate grupele musculare.
Chiar daca apar usoare dureri pe perioada procesului de recuperare, nu intrerupeti tratamentul.
Continuati tratamentul pana la final, chiar daca efectele benefice nu se observa de la primele sedinte.

Raspunsuri la intebari frecvente despre tratament

In ce consta tratamentul pentru tenismeni?
Tratamentul pentru tenismeni consta in aplicarea procedurilor terapeutice mai sus mentionate, pentru fiecare sedinta de tratament.
 
De cate sedinte de tratament am nevoie?
In functie caracteristica tratametului - profilactic, sau de recuperare, de particularitatile fiecarui pacient in parte, terapeutul va stabili si numarul de sedinte necesar, acesta variind de la caz la caz. Pentru afectiuni usoare, in care recuperarea se realizeaza intr-un mod rapid si eficient, sunt suficiente 12-20 sedinte de tratament. Pe masura ce gravitatea afectiunii creste, si numarul de sedinte se mareste, ajungand pana la 60 de sedinte pentru tratament.
 
Care este frecventa de efectuare a sedintelor in tratamentul pentru tenismeni?
Frecventa, variaza in functie de necesitatea pentru care se instituie tratamentul. De obicei, se recomanda efectuarea a minim trei pana la cinci sedinte pe saptamana.
 
Cat dureaza o sedinta de tratament pentru tenismeni?
Durata unei sedinte de tratament variaza intre 50-60 de minute.
 
 Cum sa ma pregatesc pentru sedinta de tratament?
Se recomanda o imbracaminte lejera si incaltaminte de sport curata, care nu este purtata si afara.
 
 Cand vor fi vizibile beneficiile tratamentului?
Beneficiile maxime ale tratamentului se vor observa dupa terminarea acestuia. Progresele vor fi insa vizibile pe tot parcursul aplicarii tratamentului.
     
Se vor pastra in timp efectele benefice ale tratamentului?
Functiile recastigate in urma tratamentului vor fi pastrate in timp si nu necesita repetarea tratamentului pe viitor decat in cazul unei nefericite recidive.
     
Voi beneficia de consiliere pe parcursul tratamentului?
Toti clientii nostri beneficiaza de consiliere pe tot parcursul procesului de tratament.
 
Imi voi putea relua activitatea sportiva dupa tratament?
Da. Odata ce durerea a disparut, mobilitatea articulatiei, forta musculara, stabilitatea si coordonarea vor fi recuperate iar contracturile sau intinderile musculare nu vor mai fi prezente, se pot relua activitatile sportive, zilnice normale.
   
Va trebui sa repet tratamentul in viitor?
Daca nu apar situatii neprevazute nu este necesara repetarea tratamentului. In cazul in care afectiunea dumneavoastra recidiveaza, atunci desigur este absolut necesar sa efectuati un nou tratament. Se poate opta in scop profilactic pentru un tratament de intretinere, care va va ajuta sa va mentineti sanatatea la nivelul tuturor sistemelor, mai mult timp.

Programari si informatii: 0744308648

Pentru a usura comunicarea, va rugam sa cititi toate informatiile despre tratamentul dorit. Daca aveti nelamuriri sau daca doriti o programare, nu ezitati sa ne contactati. Programarile pentru tratamente se pot face inclusiv sambata si duminica! La cerere, facem evaluari si la domiciliu.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează